Herec Drake Bell

Herec Drake Bell | foto: Profimedia.cz

Herec Drake Bell dostal podmínku za erotické dopisování s patnáctiletou

  • 14
Soud v Ohiu odsoudil pětatřicetiletého herce k roku vězení s odkladem a dvouleté podmínce s dvěma sty hodinami veřejně prospěšných prací. Drake Bell se přiznal k tomu, že před čtyřmi roky komunikoval s patnáctiletou Kanaďankou a vyměňoval si s ní erotické zprávy.

Během výslechu v současnosti už devatenáctiletá dívka prohlásila, že měla s Drakem Bellem také orální sex. To hercův advokát odmítl a státní žalobce nedokázal doložit.

Bell nejprve vinu popíral, na doporučení advokáta se však později přiznal k obvinění, že se dopustil ohrožení mravní výchovy nezletilé a účastnil se komunikace, která mohla dívce psychicky uškodit. Za to mu byl vyměřen zmíněný trest. 

Herec bude na svobodě, dva roky musí pravidelně docházet za úředníky, kteří budou dohlížet na to, zda se chová řádně. Čeká ho také dvě stě hodin veřejně prospěšných prací.

Patnáctiletá dívka v říjnu 2018 v Kanadě podala trestní oznámení na Bella s tím, že ji měl v roce 2017 v nočním klubu v Clevelandu sexuálně obtěžovat. Kanadské úřady šetření předaly státu Ohio, který následně zahájil vyšetřování a trestní řízení.

Dnes devatenáctiletá Kanaďanka tvrdí, že se s hercem seznámila už ve svých dvanácti letech a až do jejích patnácti spolu často komunikovali. V osudný večer, kdy se potkali osobně, mělo podle výpovědi poškozené dojít k orálnímu sexu, předtím si prý několikrát posílali erotické zprávy.

Chtěl mě mít v kleci, tvrdí exmilenka herce nařčeného z kanibalismu

Drake Bell spolupracoval s vyšetřovateli a poskytl jim i vzorek DNA. Sexuální kontakt s poškozenou však nebyl dokázán. Vinu soud prokázal jen u obvinění z ohrožování mravní výchovy mládeže. 

Podle magazínu Deadline během výslechu poškozená několikrát zvýšeným hlasem útočila na Bella, že se jí vysmívá do očí. Soudní jednání v Ohiu proběhlo online přes aplikaci Zoom. 

„Dnes tu byla vznesena velmi znepokojující obvinění. Ale nemůžeme se odklánět od toho, k čemu se obviněný doznal. K sexuálnímu styku s nezletilou se nepřiznal. Nicméně pravda je taková, že dospělý muž nesmí provozovat nevhodnou textovou komunikaci s nezletilou. Mohlo dojít k velké psychické újmě,“ uvedl soudce McCormick v rozhodnutí.

VIDEO: Miranda Cosgrove reaguje na Bellovo přiznání: