Christine Marinoniová a Cynthia Nixonová na pochodu LGBT Pride Parade (New...

Christine Marinoniová a Cynthia Nixonová na pochodu LGBT Pride Parade (New York, 24. června 2018) | foto: Profimedia.cz

Nixonová má transgender syna. S partnerkou byla i v průvodu hrdosti

  • 48
Herečka Cynthia Nixonová (52) se o víkendu pochlubila transgender synem Samulem (21). Ten se narodil jako Samantha, protože měl ženské tělo. Teprve po letech se zjistilo, že se cítí být mužem a stal se z něj Samuel. Hvězda seriálu Sex ve městě ho má s bývalým manželem Dannym Mozesem.

„Jsem tak hrdá na svého syna Samuela Josepha Mozese (říká se mu Seph), který letos dokončil bakalářské studium. Klaním se mu a také všem, kdo dnes slaví Trans Day of Action,“ napsala na Twitteru herečka, jež hodlá kandidovat na guvernérku státu New York za demokraty.

Kromě absolventa University of Chicago Samuela má Cynthia s exmanželem Mozesem ještě syna Charlese (15). S aktivistkou a malířkou Christine Marinoni, kterou si vzala v roce 2012, má syna Maxe (7).

Herečka se se svou ženou v neděli ukázala na Manhattanu na newyorském pochodu hrdosti New York City Pride Parade.

Cynthia Nixonová je uznávanou divadelní herečkou. Proslavila ji ovšem hlavně role právničky Mirandy Hobbsové v seriálu Sex ve městě. Letos v březnu oznámila, že chce jít do politiky. 

„Miluju New York a oznamuji svou kandidaturu na guvernérku,“ napsala
19. března na sociálních sítích Nixonová, která se dlouhodobě angažuje ve veřejných občanských aktivitách. Herečka již v minulosti uváděla, že o možné kandidatuře uvažuje.