Boris Johnson a Carrie Symondsová (Londýn, 13. prosince 2019)

Boris Johnson a Carrie Symondsová (Londýn, 13. prosince 2019) | foto: Reuters

Britský premiér Johnson se bude ženit. Kvůli koronaviru ale až příští rok

  • 7
Britský premiér Boris Johnson (56) plánuje svatbu se svou snoubenkou Carrie Symondsovou (33). Příbuzným a přátelům rozeslali pozvánky na 30. července 2022. Pár se zasnoubil už koncem roku 2019, ale kvůli koronavirové pandemii musel svatební plány odložit, stejně jako další dvojice v Británii.

Podrobnosti o tom, kde si Johnson a Symondsová řeknou své „ano“, zůstávají bedlivě střeženým tajemstvím. Přátelé však podle britského bulvárního deníku The Sun řekli, že dvojice se svatbou čeká až na příští rok, aby mohla mít velkou a bezpečnou veselku. Boris Johnson by měl už příští měsíc oznámit zrušení limitu počtu svatebčanů, který je nyní stanoven na třicet lidí.

Svatba by se mohla konat ve venkovském sídle britských premiérů Chequers v hrabství Buckinghamshire nebo v safari parku Port Lympne v hrabství Kent, kde Symondsová pracuje. 

Johnson vstoupil do vztahu se Symondsovou poté, co se po pětadvaceti letech rozpadlo jeho manželství s Marinou Wheelerovou. Symondsová se stane Johnsonovou třetí manželkou. 

Boris Johnson a Marina Wheelerová (Londýn, 23. června 2016)

Z druhého manželství s Marinou Wheelerovou má britský premiér čtyři děti, všechny jsou již dospělé. V roce 2010 se mu narodil nemanželský potomek, jehož zplodil s uměleckou poradkyní Helen Macintyreovou.

Johnsonovou první manželkou byla Allegra Mostyn-Owenová, dcera uměleckého historika Williama Mostyn-Owena a italské spisovatelky Gaiy Servadio. Vzali se v roce 1987 a manželství skončilo po šesti letech.

Dosud jediným britským ministerským předsedou, který se ženil v době výkonu funkce, byl Robert Jenkinson v roce 1822.

,