VIDEO: Beckhamovi darovali oblečení pro Filipíny. Lidé se o něj prali

  • 8
Manželé Victoria a David Beckhamovi se opět postarali o nemalé pozdvižení. V rámci humanitární pomoci hurikánem zpustošeným Filipínám vyčlenili ze svého šatníku nepotřebné oblečení a darovali ho Červenému kříži. Na jeho pobočce v Chelsea se tak rázem objevily stovky lidí. Povolána byla i ochranka.

"Po celé Británii jsme otevřeli prostory, do nichž mohou lidé nosit nepotřebné oblečení. Se stejnou prosbou jsme se před pár dny obrátili i na Victorii, které se nápad okamžitě zalíbil. Stačilo, aby dala o záměru vědět přes sociální síť a měli jsme tu narváno. Speciálně kvůli jejich oblečení jsme otevřeli prodejnu, díky které budeme moci Filipínám věnovat peníze v hotovosti," uvedl ředitel britského Červeného kříže Mark Astarita.

Před obchodem se podle něj začaly scházet stovky lidí, což si vyžádalo i přivolání ochranky, která na nákupy dohlíží. "Já jsem přišel nakupovat pro svou přítelkyni. Jen mi napsala: Okamžitě jdi do Červeného kříže, Beckhamovi tam prodávají věci. Tak jsem tady. Myslím, že oba udělali dobrou a hlavně úspěšnou věc," řekl jeden z nakupujících Remy Serpinet.

"Objevili jsme se tu úplně náhodou, vůbec jsme nevěděli, co se děje. Ale nakonec jsem koupil synovi bundu, protože nosí stejnou velikost jako David Beckham. Jsem rád, že to pomůže dobré věci," dodal jiný nakupující Doone Muir.

Červený kříž nyní očekává, že se k charitativním darům připojí i další celebrity. Pomoc je pro Filipíny více než potřebná. Supertajfun Haiyan zabil na Filipínách více než pět tisíc  lidí a čtyři miliony dalších připravil o střechu nad hlavou.