Brigitte Bardotová s manželem Gunterem Sachsem v roce 1968

Brigitte Bardotová s manželem Gunterem Sachsem v roce 1968 | foto: Profimedia.cz

Exmanžel Bardotové miliardář Gunter Sachs spáchal sebevraždu

  • 3
Německý miliardář a fotograf Gunter Sachs spáchal ve věku 78 let sebevraždu. Bývalý manžel herečky Brigitte Bardotové trpěl Alzheimerovou chorobou a zastřelil se ve svém domě ve švýcarském městě Gstaad.

Smrt otce potvrdil jeho syn Rolf. Rodina zveřejnila Sachsovo prohlášení, kde se píše, že se rozhodl ukončit svůj život poté, co mu diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc, která ovlivňuje paměť a komunikační schopnosti.

Brigitte Bardotová

Brigitte Bardotová je úmrtím svého bývalého manžela zničena. Několik let ji finančně podporoval v jejím boji na ochranu zvířat.

Fritz Gunter Sachs se narodil 14. listopadu 1932 v bavorském Schweinfurte. Byl vnukem Wilhelma von Opela, zakladatele společnosti Opel. V mládí byl známý svými milostnými aférami a jeho milenkou byla i bývalá íránská královna Soraya Esfandiary-Bakhtiariová.

Ženatý byl třikrát, jeho první manželkou byla  Anne-Marie Faure, která umřela v roce 1958 během operace.

Brigitte Bardotová

Gunter Sachs se ženou Mirjou Larssonovou

Svoji druhou ženu herečku Brigitte Bardotovou balil tak, že přeletěl její sídlo na Francouzské riviéře ve vrtulníku a shodil z něj stovky červených růží. Vzali se v roce 1966 v Las Vegas a rozvedli se po třech letech.

Sachsovou třetí manželkou byla švédská modelka Mirja Larssonová. Miliardář měl tři syny.