Těhotná Andrea Verešová a Daniel Volopich | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Těhotná Verešová se málem skácela k zemi, zachránil ji manžel

  • 34
Pěkný oříšek si připravili organizátoři křtu kalendáře Stop malárie pro modelky a pozvané hosty. Na pódium, kde se křest odehrával, totiž vedly velmi příkré a úzké schody. Chůze v podpatcích tak na nich byla opravdu nebezpečná.

Kmotra kalendáře, Andrea Verešová, se málem nepříjemně zranila. Hned na prvním schodu se jí zvrtla noha a od nebezpečného pádu ji zachránila jen pohotová reakce jejího manžela. I modelky v čele s Radkou Kocurovou, Hankou Mašlíkovou či Lilian Fischerovou měly při předvádění modelů návrhářky Petry Pilařové nemalé problémy.

Celá akce se ale naštěstí obešla bez pádů a Tereza Kvasničková z Humanistického centra Dialog, iniciátorka kalendáře, mohla být spokojená. U této slavnostní události ale bohužel chyběly některé osobnosti, které kalendáři propůjčily svoji tvář. Ze zdravotních důvodů do hotelu Imperial nedorazili zpěvačka Helena Zeťová a spisovatel Arnošt Lustig, kvůli divadelnímu představení se omluvila i herečka Jana Švandová.

Lilian Fischerová, Lucie Váchová, Radka Kocurová, Hanka Mašlíková a Tereza Zimová
Lilian Fischerová, Lucie Váchová, Radka Kocurová, Hanka Mašlíková a Tereza Zimová

Finální podobu kalendáře, jehož výtěžek pomůže v boji proti zákeřné malárii, na kterou každoročně zemřou až dva miliony lidí, osobně pochválily jachtařka Lenka Šmídová a modelky Radka Kocurová, Lilian Fischerová a Lucie Váchová. Další tvář projektu, čerstvě ženatý Ondřej Brzobohatý, křest přímo moderovala. "Na malárii zemře každých třicet vteřin jedno dítě, s tím se musí něco udělat. Tento projekt jsem podpořil bez váhání," svěřil se Ondřej.

"K Africe mám úzký vztah i kvůli tomu, že zde máme s Johankou adoptovanou holčičku," dodal Brzobohatý. Černoušky mají adoptované i další osobnosti z kalendáře. Jejich fotografie jsou spojené s tematikou současných afrických problémů. Třeba rosnička Radka Kocurová, adoptivní maminka čtyřletého Mohameda, znázorňuje v kalendáři téma "řemeslné dílny", které představuje konkrétní řešení vysoké nezaměstnanosti, s níž se Afrika potýká.

LUCIE VÁCHOVÁ pro iDNES.cz - MISS ČR 2003 přináší zaručené zprávy ze společnosti...