Titul Miss Roma Praha 2007 získala 25. května v Praze patnáctiletá Martina Chramcová | foto: ČTK

Romskou Miss se stala patnáctiletá školačka

  • 77
Romskou královnou krásy pro letošní rok se v pátek večer v Praze stala patnáctiletá Martina Chramcová. V konkurenci dalších 12 dívek si vybojovala také postup na světovou soutěž Miss Roma, která se uskuteční v Makedonii.

Novopečená Miss Roma prozradila, že úspěch vůbec nečekala. Do soutěže ji totiž přihlásili rodiče. V současnosti ještě navštěvuje základní školu, v plánu má stát se kadeřnicí.

K jejím zálibám patří hlavně tanec, což bylo také vidět, když se publiku zaplněného velkého sálu kulturního domu Vltavská představila ve volné disciplíně. Zvlášť ráda má moderní styl R'n'B.

Velké pohybové nadání při skladbě zpěvaček Shakiry a Beyoncé předvedla rovněž Denisa Harangová, která získala titul první vicemiss. Druhou vicemiss se stala Denisa Kočková. Také ona vsadila ve volné disciplíně na tanec, stejně jako miss sympatie Marcela Pušková.

Nechyběla ani promenáda v plavkách
Účastnice pátečního klání se představily v klasických disciplínách soutěží královen krásy. Absolvovaly krátký rozhovor, volné vystoupení, promenádu v plavkách a přehlídku ve svatebních šatech. Přehlídka ve svatebním sklidila snad největší úspěch.

Romská miss přinesla dívkám mnohem skromnější ceny, než jaké dostávají účastnice celorepublikových velkých soutěží. Zato v sále panovala uvolněná atmosféra a zábava v rytmu romských čardášů a písní. Některé z finalistek večer vyrazily setřást soutěžní napětí na diskotéku, jiné se vydaly metrem domů.