Petra Němcová na charitatiní akci v Písecké bráně | foto: Aleš Vlachovský

Petra Němcová už zapomněla češtinu

  • 107
Sedmadvacetiletá topmodelka Petra Němcová zapomíná rodnou češtinu. "Po těch jedenácti letech, co jsem pryč, se není čemu divit," tvrdí.

Nepřeslechnutelný anglický přízvuk, zkomolená slova, dlouhé pomlky mezi jednotlivými větami - zhruba tak vypadá vyjadřování top modelky Petry Němcové, která se tím, že plynule česky už mluvit neumí, netají. Pokud má možnost, raději hovoří anglicky.

"Angličtina je mi bližší, používám ji každý den bez mála jedenáct let. Mám ji ráda," přiznává lámanou češtinou Petra. "Už se dokonce stalo, že jsem musela požádat o pomoc překladatele, protože jsem nějakým slovíčkům nerozuměla," netajila se během svého nedávného pobytu v Praze.

Petra už do Česka moc nejezdí. "Letos jsem tu byla čtyřikrát, většinou jezdím tak na dva dny," prozradila Petra, která svou poslední návštěvu kvůli charitativnímu projektu kamarádky Terezy Maxové tentokrát výjimečně prodloužila o další dva dny. "Jsem tu už čtvrtý den a musím přiznat, že je to hodně zvláštní pocit," smála se.

Petra Němcová se ve svých šestnácti letech přestěhovala do USA, kde se jako jedna z mála prosadila mezi modelingovou elitu. Největšího věhlasu se ale paradoxně dočkala až po tragédii v Thajsku, kdy málem přišla o život ve vlnách zákeřné tsunami.  

Kromě pózování před fotoaparáty vyučuje na vysokých školách komunikaci s lidmi, právě dotočila vlastní televizní show pro kanál TLC Dnes, pracuje na dvou kontraktech světových značek a věnuje se charitě. Poslední vážný vztah prožila se zpěvákem Jamesem Bluntem.