Prezident soutěže Miloš Zapletal představil dvanáct finalistek Miss ČR 2007.

Prezident soutěže Miloš Zapletal představil dvanáct finalistek Miss ČR 2007. | foto: APK/2

Korunky pro Miss ČR zmizely

  • 35
Neznámý zloděj odcizil trofeje pro nové Miss ČR. Ve středu se vloupal do auta firmy Benet a odnesl si čtyři korunky, které měly nové miss získat v závěru sobotního finále. Hodnota ručně vyrobených pozlacených korunek ze stříbra je čtvrt milionu korun.

Krádež se stala v odpoledních hodinách, kdy pracovníci klenotnictví zaparkovali vůz s korunkami v Praze na Spořilově. Případ vyšetřuje místní oddělení policie jako vloupání.

Podle prezidenta soutěže Miloše Zapletala zloděj možná ani nevěděl, co z auta bere. "Korunky nelze zpeněžit. Každý hned pochopí, že jsou ukradené," uvedl Zapletal.

Ani tentokrát se ale finále bez předávání korunek neobejde. Pořadatelé si pro sobotní večer, který se bude konat v brněnském Bobycentru, vypůjčí náhradní korunky od loňských vítězek, včetně Miss ČR a Miss World Taťány Kuchařové.

"Dvě korunky byly sice loni vydraženy, budou ale na sobotní slavnostní večer také zapůjčeny," dodal Zapletal.

Vítězky letošního ročníku je věnují rovněž do tradiční dražby na Korunovačním plese, jejíž výtěžek bude věnován "Domu pro opuštěné děti s mámou a tátou" v Žichlínku u Lanškrouna.

Firma Benet, výrobce korunek, zhotoví během jednoho až dvou měsíců nové, které budou vítězkám i vydražitelům vyměněny za identické korunky.

Případ není první krádeží korunek pro miss v České republice. Zapletal připomněl, že již před pěti lety někdo ukradl v Ústí nad Labem korunky pro tehdejší Miss Bohemia. Jedna z nejznámějších krádeží se stala přibližně před sedmi lety na Miss International v Japonsku, kde korunky zmizely při generální zkoušce přímo z televizního studia.