Carla Bruniová-Sarkozyová na titulce magazínu Vogue (prosinec 2012)

Carla Bruniová-Sarkozyová na titulce magazínu Vogue (prosinec 2012) | foto: vogue.fr

Místo ženy je v domácnosti, říká bývalá první dáma Francie

  • 17
Čtyřiačtyřicetiletá Carla Bruniová-Sarkozyová si patrně pohněvala členky ženského hnutí. Manželka bývalého francouzského prezidenta prohlásila, že její generace nepotřebuje feminismus a místo ženy je doma u dětí. Sama se ale vrátila k nahrávání a dokonce i k modelingu.

Manželka exprezidenta Sarkozyho zdobí titulku francouzského vydání magazínu Vogue. V rozhovoru prozradila, co si myslí o feministkách.

"Vůbec nejsem aktivní feministka. Naopak, jsem měšťačka. Miluji rodinný život, miluji dělat to samé každý den," řekla bývalá modelka a zpěvačka.

Přestože se jí role ženy v domácnosti líbí, vrátila se ke své práci. Nahrála nové album (více zde) a její tvář se nyní objevila také v reklamě na sluchátka.

Carla Bruniová-Sarkozyová si Nicolase Sarkozyho vzala v roce 2008 a spolu mají dceru Giulii. Modelka předtím prohlašovala, že monogamie jí připadá nudná. Po svatbě ale svůj názor přehodnotila. Dokonce sdílí s manželem stejné konzervativní názory. Neshodnou se ale v otázce sňatků homosexuálů.

"Jsem pro homosexuální manželství a adopce. Mám spoustu přátel, žen i mužů, kteří jsou v této situaci, a nevidím nic nestabilního nebo perverzního v rodinách s homosexuálními rodiči," dodala bývalá první dáma Francie.