Sklenaříková slaví 50. Slávu jí přinesla zázračná podprsenka i nejdelší nohy

  • 13
Adriana Sklenaříková, slavící 17. září padesátiny, patří k nejznámějším Slovenkám v modelingu. Celosvětovou slávu jí přinesla zejména kampaň na „zázračné“ push-up podprsenky Wonderbra. V roce 1998 ji Guinnessova kniha rekordů označila jako modelku s nejdelšíma nohama na světě.

V prostředí plném pozlátka se pak vyjímal také dlouholetý vztah Adriany Sklenaříkové s někdejším francouzským fotbalovým reprezentantem Christianem Karembeu.

Rodačka ze středoslovenského Brezna z česko-slovenské rodiny se po maturitě nejprve vydala po stopách maminky a začala v Praze studovat medicínu. Ve třetím ročníku ovšem dlouhonohou blondýnu zlákala nabídka pařížské modelingové agentury. „Přitom ty nejhorší zkoušky na medicíně,  anatomii a histologii, už měla za sebou,“ vzpomínala modelčina matka.

V devadesátých letech byla Adriana Sklenaříková fenoménem. Objevila se v magazínech GQ, Elle či Cosmopolitan, odchodila přehlídky pro Kenzo, Paca Rabanne, Thierryho Muglera, Ninu Ricci a Yves Saint Laurenta.

Nepřehlédnutelnou se stala díky výšce 185 cm a především nekonečným nohám, které se s délkou 126 cm dostaly i do Guinessovy knihy rekordů jakožto nejdelší „modelkovské“ nohy na světě. 

Adriana Sklenaříková-Karembeu se svou kolegyní, modelkou Naomi Campbellovou v roce 2008.

Slovenskou krásku mohli fanoušci obdivovat i na filmovém plátně. Zahrála si ve francouzské komedii Asterix a Olympijské hry po boku Alaina Delona a Gérarda Depardieu. Zahlédnout jsme ji mohli i v menší roli Madam Krásné v pokračování legendárních Básníků.

Adriana Sklenaříková je ve 46 letech poprvé maminkou

S francouzským fotbalistou Karembeu, jehož příjmení po svatbě přidala ke svému, se poznali v polovině 90. let a vzali se v roce 1998. Na jaře 2011 ale pár, který se kvůli manželově putování po evropských klubech a Adrianině cestování za prací nikdy pořádně neusadil, oznámil rozchod. 

V červnu 2014 se půvabná Slovenka, která si zahrála i v několika filmech, podruhé vdala, a to za podnikatele Arama Ohaniana. V roce 2018 se stala tehdy šestačtyřicetiletá bývalá modelka konečně matkou. Vytoužená dcera Nina přišla na svět po několika potratech a umělých oplodněních.

Rodina žije v Maroku, na rodné Slovensko se modelka vrací jen zřídka, nejčastěji za svou maminkou Zlaticou. Většinu času se kromě dcery věnuje charitě.

,