Žena, která ukrývala Kajínka musí vyklidit byt

P r a h a 13 - Marie Černá má do dvou měsíců opustit bez náhrady byt na sídlišti Velká Ohrada v Praze 13, v němž skrývala dvojnásobného nájemného vraha Jiřího Kajínka. Městský soud v Praze o vyklizení bytu rozhodl koncem loňského roku. Důvodem je podle ředitele bytového odboru magistrátu Julia Schimmera neoprávněný nájem. O tom, proč z pohledu magistrátu nájemci užívali byt neoprávněně, nechtěl Schimmer hovořit. Záležitost prý nemá nic společného s tím, že se Kajínek po svém útěku z mírovské věznice u Černé 40 dní schovával.

Rozsudek podle Schimmera nabyl právní moci 5. prosince a k vyklizení bytu je v něm tříměsíční lhůta. Kajínek uprchl z vězení 29. října, policii se ho podařilo dopadnout v bytě na Velké Ohradě 8. prosince.

Černá, manželka na doživotí odsouzeného orlického vraha Ludvíka Černého, by se měla vystěhovat do 5. března. Pokud do této doby byt nevyklidí, magistrát podá u soudu další žalobu. "Soud by pak rozhodoval o exekuci," uvedl ředitel bytového odboru.

Černou kvůli tomu, že Kajínka ukrývala, obvinil vyšetřovatel z nadržování pachateli trestného činu. Tento týden by měl rozhodnout, zda podá státnímu zastupitelství návrh na její obžalobu. Černá tvrdí, že Kajínek ji donutil, aby ho ukryla. Kajínek tuto verzi potvrdil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video