Zeman zahrál čínskému prezidentovi na klavír

Zeman zahrál čínskému prezidentovi na klavír | foto: FB / Jiří Ovčáček

Sentimentální Zeman hraje, Čína a Rusko naslouchá. A Češi vymýšlejí vtipy

  • 273
Miloš Zeman v pondělí během své návštěvy Číny usedl ke klavíru a zahrál na veřejnosti svou oblíbenou skladbu. Překvapil tím nejen přihlížející světové státníky ale i většinu českých občanů, které jeho muzikální vlohy příjemně zaskočily. Nebyli by to však Češi, aby hned na internet nevyrukovali s různými parodiemi.

V reálu zahrál Miloš Zeman na klavír část své oblíbené skladby Sentimental Journey. A na mezinárodním veletrhu v Šanghaji zaujal čínského prezidenta Si Ťin-pchinga i ruského premiéra Dmitrije Medveděva. 

Anebo se představiteli Ruské federace Zemanův výstup líbil z jiného důvodu?

A co když vůbec nešlo o klasickou skladbu a Miloš Zeman sleduje moderní trendy? Nebojí se proto zabrousit ani do rapové scény:

Nicméně za prezidentova mládí byli hitem především Beatles, tak možná chtěl jen vzdát poctu slavné liverpoolské čtyřce:

Ne všichni ovšem byli z hudebního vystoupení českého vůdce nadšeni, na Facebooku také vznikla koláž spojující jeho hru na klavír s jinou událostí:

Kdo byl určitě hudebním nadáním Miloše Zemana (a nejen tím) oslněn, je bezpochyby jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Není divu, možná byla skladba věnována právě jemu:

05.listopadu 2018 v 20:41, příspěvek archivován: 06.listopadu 2018 v 10:04


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video