Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Separovat postižené děti? Nesmysl, soudí odborníci o Zemanově výroku

Prezident Miloš Zeman zastává názor, že by se handicapované děti neměly vzdělávat společně s dětmi bez postižení. Zmínil to ve středu při návštěvě Pardubického kraje. Odborníci, které iDNES.cz oslovil, s jeho názorem vesměs nesouhlasí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

A kdyby odborníci poslouchali co Zeman skutečně řekl, tak budou souhlasit se Zemanem. 

To by si tu ovšem donekonečna nemohla média přihřívat svoji smradlavou polívečku - štvanice na Zemana.

0 0
možnosti
LD

Tento svůj příspěvek kopíruji,pokud se najdou špatně rozdělená slova,tak se omlouvám,ale potřebuji to zkusit na jiné (této)diskusi. 

Tady opět došlo k nepochopení.Jistě prezident nemyslel dětihandicapované tělesně,ale mentálně.A to je obrovský rozdíl.Samozřejmě,dítě navozíčku může být premiantem třídy,ale nikdy jím nebude dítě,které není schopnopochopit základní učivo.Dejte mezi děti pár jedinců z etnika jehož prapůvodnívlastí je Indie,tak máte po výuce.Nehledě k tomu,že většina rodičů v rámcimožností dá dítě na jinou školu.Kdo by také chtěl mít dítě okrádané,bité,čišikanované.Na tento experiment nejsou školy připravené,nehledě k vysoké feminizaci školství.Když učitelkunezmlátí fakan,jistě to za něj udělá jeho fotr,ty případy zde byly.

Prezident vcelku nic špatného neřekl,prostě jeho odpůrci budou řvát i kdybymluvil jako svatý Jan Zlatoůstý.

3 1
možnosti
IK

Vzdělávání dětí, které mají speciální potřeby se dá realizovat i v provizorních podmínkách základní školy, ale specializovaná péče zkušených učitelů speciálních škol je pro ně téměř vždy přínosnější! Nikdy není doporučena speciální škola bez vážných důvodů, nejčastěji v případě neúspěchu a selhání dítěte na ZŠ.

3 0
možnosti
PO

Z kontextu dotazu je konečně jasné, o kom byla řeč, takže celá hysterie byla zbytečná a nenastala by, kdyby se idnes uráčila zveřejnit znění otázky. Podle mne bylo nezveřejnění otázky záměrné.

http://nozicka.blog.idnes.cz/c/444122/Zemanuv-vyrok-o-inkluzi-klasicka-ukazka-manipulace-medii.html

"Je však na výroku prezidenta opravdu zřejmé, že jím měl na mysli děti s jakýmkoliv handicapem? Já si tím jistý nejsem a utvrdilo mě v tom i sledování včerejšího pořadu Události, komentáře na ČT24. Hosty moderátora Borka zde byli současný ministr školství Marcel Chládek, bývalý ministr školství Petr Fiala a odborný konzultant společnosti EDUin Tomáš Feřtek. A ministr Chládek zde řekl velmi podstatnou informaci: během včerejška mluvil s prezidentem Zemanem telefonicky a ten mu vysvětlil, že jeho slova, která tolik lidí pobouřila, byla součástí odpovědi na otázku, zda považuje za správné snahy o rušení praktických či speciálních škol (položila mu ji jedna z účastnic setkání v Brandýse nad Orlicí)."

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JK

Už mám těch "odborníků" plné zuby !

Zemanův výrok o inkluzi - http://www.ceskatelevize.cz/ct24/nejnovejsi-videa/298330-zemanuv-vyrok-o-inkluzi-zdroj-zvukove-stopy-cro-pardubice/

Zeman neříkal nic o fyzicky postižených, akorát nejmenoval přesně ty mentálně špatnější.  A myslím, že v tom vyjádření částečně myslel i některé romské děti.

Ti "slavní odborníci"... nějaké angažování, či stálá péče o takové děti je docela rozdíl. Mám mentálně postižené dítě, a nebýt mě, nejspíš by nezvládla ani tu zvláštní školu. V té škole jsem se hodně angažovala i ve “výboru” rodičů. Takže jsem byla párkrát i účastná při vyučování. V třídách bývalo většinou jen kolem 10 dětí, nanejvýš 15. Přesto to bylo často hrozné. Obrovsky bdivuju učitelky, které se na toto dají, mají mou neskonalou úctu, smekám před nimi. A to je tam to učivo velmi zjednodušené proti normálním školám. Nejen že některé děti chápaly mizerně, tak cikánské děti k tomu ještě přidávaly svou absolutní neochotu k sebemenší kázni.

Proto jsem přesvědčená, že dát některé z těchto dětí do normální školy, by byl absolutní nesmysl, který by daleko víc škodil, než “pomáhal”.

Smutné na tom je to, že ombudsmanka a jiní, rádoby si říkající odborníci, ze sebe dělají akorát hlupáky. Chládek na Aktualitách uvedl, že po hovoru se Zemanem se vše vysvětlilo a že věc jak si ji po svém někteří novináři a odborníci vysvětlili, takto myšlena nebyla. O dětech s tělesným postižením se nehovořilo a ani nebylo uvažováno o jejich vyloučení z normálního kolektivu. Pro tyto je to jistě přínosné a to nejen z důvodu, že si ověřují, že mohou být i přes svůj handicap celkem stejně bezvadní, a z druhé strany to je i pro jejich spolužáky skvělá zkušenost do života, ve které se učí toleranci a pomoci postiženým.

8 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JK

Už je to fakt trapné .... opět hon na čarodějnici... Vytrženo z kontextu...

6 0
možnosti
DP

D28a12n91i80e54l 78P76í30n45a

16. 1. 2015 13:24

Bohuzel je tu videt, ze spousta lidi si chce zit svuj vlastni prefektni zivot a hendikepovane radsi ani nevidet, nedejboze jim nejak pomahat. Kdyz se nenaucej uz male deti pracovat s hendikepovanymi neni potom mozne to po nich pozadovat kdyz  jsou dospely. Nejvetsi plus integrace neni pro hendikepovane, ale hlavne pro zdrave.

1 3
možnosti
TS

příroda. Možná byste se o ní měl něco dozvědět, než jí zavrhnete jako naprosto nesmyslný koncept, který nemá v moderní době vůbec existovat.

1 0
možnosti
TS

Zeptejte se skutečných učitelů, kteří tak musí učit. Dělat veškerou přípravu několikrát, protože kdekdo je nějaký dis-, něco neumí, nebo se rozbrečí, když po něm cokoliv chcete. 

Normálním dětem se pak nikdo nevěnuje a všechny to sráží na úroveň zvláštní školy. Ti bohatí samozřejmě dají své děti na jiné školy, kde se jim alespoň nějakého vzdělání dostane. Tolik k "soucítění" a "integraci". 

Raději bych, kdyby škola vedla děti k pochopení, že existují i povinnosti mimo rodinu a že existuje jistý řád ve společnosti. Ne k tomu, aby viděli, jak je zacházeno s každým speciálně a když někomu něco nejde, tak se to po něm vlastně ani nesmí chtít.

7 0
možnosti
VM

a ještě mě zaujala jedna věc. Na jiném místě se řeší, že je důležitá svoboda slova a nikdo nemůže nikomu zakazovat si třeba kreslit karikatury i třeba proroka Mohameda, ale pak tady na jiném místě se najednou za svobodu slova skoro lynčuje. Přitom on řekl jen svůj názor a nikomu jej nevnucuje ani si jej se zbraní v ruce nevynucuje...

9 0
možnosti
VH

Takže pánové odborníci,dnes doporučili! Do všech státních škol nacpeme všechno a vy občané to zaplatíte. Svoje déti si dáte do soukromých,pro které samozřejmě omezení a naplaleniny neplatí a zaplatíte jedny i druhé.

Všechny státní školy se  pak stanou tzv. "Praktickými školami"  a  budou pro  děti postižené  a s osobitým vzděláváním!!

12 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...