Vyzkoušejte si interaktivní diktát

V den pololetního vysvědčení mají diváci České televize i čtenáři iDNES možnost si už popáté vyzkoušet znalosti rodného jazyka. V osm hodin večer se totiž na prvním programu objeví v pořadu Diktát Zdeněk Svěrák, který je v roli učitele podrobí zkoušce z pravopisu. Od stejné doby bude k dispozici na těchto stránkách text diktátu s chybějícími písmenky a čárkami. Prázdná políčka můžete vyplnit a vyzkoušet si tak interaktivní diktát. Počítač vaši snahu oznámkuje.
Pořad Diktát se v ČT objevuje jen občasně. Zdeněk Svěrák, který je zároveň spoluautorem scénáře, přečte text, který si televizní diváci mohou zapsat a následně zkontrolovat, jak jsou na tom s češtinou. "Po odmlce se pořad opět vrací do hlavního vysílacího času," uvedla Vlasta Malá z tiskového oddělení České televize. Partnerem pořadu je i MF DNES.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video