Jdi do... Žák bílinské základní školy zdraví reportéra MF DNES zde velmi populárním gestem. Do ústavu se výhledově chystá na inspekci i ministr Petr Gazdík. | foto: Tomáš Lánský, MAFRA

Škola, kde se žáci i učitelé bojí o život. Hnízda by tady zabili, říká ředitelka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Rvačky, fyzické útoky, nadávky i vyhrožování smrtí. Agresivita několika žáků Základní školy Za Chlumem v severočeské Bílině dosáhla takové míry, že mnozí učitelé se bojí chodit do práce a rodiče posílat děti se učit. MF DNES se do desetitisícového města vydala zmapovat situaci.

Deštivé ráno na základní škole v Bílině je jiné než jindy. Vchod do školy hlídá dvojice uniformovaných sekuriťáků s vysílačkami. Jejich přísné pohledy doslova skenují každé dítě, které vejde do budovy. Kdo je znalý zdejší situace, ničemu se nediví.

„Dcera dostala na chodbě do tváře boxerem, přišla domů s brekem. Ani nechodí na záchod, radši to drží, protože už ji tam jednou zavřeli,“ líčí Jarmila, která přivádí jedenáctiletou dívku až ke vchodu. Míjejí hlouček stejně starých děvčat, která pokuřují na lavičce jen kousek od cedule ZÁKAZ KOUŘENÍ. Jejím směrem letí plivanec. „Aspoň byste mohly hulit někde za rohem, a ne tady před školou,“ oboří se na školačky žena. „A co jako uděláš, no?“ zazní posměšně z hloučku.

Když nedávno učitelka okřikla kluka, ať před ní nekouří, tak jí nahlas odsekl, aby mu tedy vykouřila ona. Jaký by asi tak mohli mít respekt z nás.

preventista Aleš

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video