Když nebylo nutno roušek

Když nebylo nutno roušek | foto: Ota Bartovský MAFRA

Žáci dostávají pololetní hodnocení, kvůli covidu většinou elektronicky

  • 16
Školáci ve čtvrtek dostávají své pololetní vysvědčení. V tradiční papírově podobě si ho ale ve školách vyzvednou většinou jen žáci prvních a druhých tříd a speciálních škol, kde funguje prezenční výuka. Ostatní děti, které se kvůli epidemii covidu-19 vzdělávají na dálku, obdrží výpis v elektronické podobě.

Jen výjimečně si i starší žáci mohou hodnocení vyzvednout osobně, a to při individuálních konzultacích, nebo třeba na vrátnici školy. V pátek čekají školáky jednodenní pololetní prázdniny, na které v týdenních turnusech po okresech navážou prázdniny jarní.

Naprostá většina dětí bude mít na pololetním vysvědčení i letos známky, ačkoli ministerstvo školství doporučovalo hodnotit žáky spíš slovně. Podle odhadu předsedy Asociace ředitelů základních škol Michala Černého doplní známky slovním hodnocením asi třetina škol a úplně bez známek se jich obejde méně než deset procent.

Kdysi bez roušek a i pan ministr se ukázal

Podle rozhodnutí ministerstva školství musí školy obsah vysvědčení sdělit dnes, i když ho předají žákům později. Děti ho mají dostat v papírové podobě do tří dnů po obnovení prezenční výuky.

Školy obvykle v pololetí rozdávají výpis z vysvědčení. Listinná podoba s ochrannými prvky se dává až na konci roku.

27. ledna 2021

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video