Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Vnitro vyšle do problémových míst víc romských asistentů

Policistům bude v sociálně vyloučených lokalitách pomáhat více asistentů prevence kriminality než dosud. Ministr vnitra Martin Pecina to uvedl po jednání s představiteli Romů z celého Česka. Schůzku uspořádal i v reakci na sobotní protiromské akce radikálů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J12a10n 87S42t98a92r64ý

29. 8. 2013 12:01

Je to trochu špatně vysvětleno. Romští asistenti v pojetí MV jsou zaměstnaní, tudíž to co by pobírali na soc.dávkách dostávají jako plat. Ono to kupodivu funguje docela dobře, jak ukázalo jejich  zavedení v období Fišerovy vlády, kdy asistenti dokonce chodili ráno po rodinách a dohlíželi zda jdou děti do školy. Prostě je nutné vytvářet tzv.romskou "elitu", která se na rozdíl od vystudovaných romů od své komunity nebude distancovat.

1 0
možnosti
JS

Žádné další asistenty, v tomto státě existuje cca 1500 tzv. neziskových organizací zabývající se cikánskou integrací. Co kdyby začaly tyto organizace místo toho, že cikánům radí jak se vším v.j.b.t (samohlásky jsem vynechal) a řvaní o rasismu, začaly cikánům vysvětlovat, že existuje u nás povinná školní docházka do základních škol, střední školy a vysoké školy, že mám práva, ale že mám také povinnosti a večer se spí, protože se druhý den ráno jde do práce a ne, že v noci je cikánskej fesťák se zpěvy a tanci. Co já by jsem dal za to, aby jsem se vyspal.;-(

Příklad ze života: V supermarketu stojí přede mnou opravdu hodně mladý cikánský pár (ona je tak v pátém měsící), s mima je stará cikánka. za mě si stoupli další cikani. A ozvalo se jé ty už máš pupek (nereprodukuji přesně, rozhovor byl delší). Ta stará odpivídá něco ve smyslu: "no dyť je jí 15 let a jemu už 17, už můžou mít děti, potřebujou penýze."  Je vidět, vzdělání je nezájímá (ty děti jsou ve věku, kdy mohou studovat SŠ) a práce už vůbec, protože zdrojem peněz jsou děti.:-/

7 0
možnosti
PR

P79e96t73r 64R52i42h34a19k

29. 8. 2013 7:25

prece se ty neziskovky nepripravi o zivobyti :) to je presne to co oni nechteji. nekoho "integrovat". to by znamenalo, ze by potom byly bez prace. jim tento stav praveze vyhovuje a cim dele tim lepe pro ne. nasi politici a ostatni myslim, ze muzou byt radi, ze nemame naturu egyptanu, turku. sejit se 100tisic lidi ci i vice tak nevim jak by to dopadlo.

2 0
možnosti
KD

Ačkoliv chápu, že nejoblíbenějším romským státním zřízením je komunismus. Vše patří všem, byty se přidělují a práci je přiřazená každému státem. Tak musí pochopit, že je konec a hlášky typu: nikdo nám nedá práci, dříve stát... neuspějí. Je potřeba začít s integrací, tvrdě podmíněnou a nikoliv lážo-plážo co doteď. Kdy příspěvky romů všude na internetu jsou lehce odlišitelné gramatikou. Je potřeba začít sledovat školní docházku dětí. Na současné dospělé generace se asi nedá než rezignovat.

1 0
možnosti
MK

To je právě to, že když vidí děti této komunity, že jejich rodiče nepracují a přesto se mají nadmíru dobře a jsou vychováváni od mala, že dokud nejsou zletilí nikdo na ně nemůže a vše jim projde?! 

Pochybuji, že mají z vlastní hlavy jak se krade, přepadává, berou se drogy, kouření a sex před 15 rokem;-€ Oni si myslí, že je to jejich mentalita. My si myslíme opak a přesto je v tom podporujeme. To je největší chyba!!!! 

Je plno práce pro ty, co nemají vzdělání a oni na to vzdělání kašlou, protože ví, že se uživí jinak. ;-)

3 0
možnosti
VK

Konečně někdo přišel na řešení! :))) no já se bavím. Asistenti... to tu ještě nebylo. Norci budou chodit po ulicích a říkat: "Brácho vrať to do tý výlohy!" nebo: "Ségra už jsou tři... neměla bys tady tak nahlas zhpívat s přáteli a pálit dřevo z laviček!" Tohle nefunguje doteď a nebude fungovat ani když ze všech romů budou asistenti. Zase zbytečný rozhodnutí od stolu bez špetky touhy zjistit si fakta a začít jednat, protože takhle přeberou otěže opravdu jen extremisti s DSSS a pak tedy bůh s námi... Nevím jestli se mám pořád ještě smát, nebo propadnout věční beznaději... protože ani za tenhle nesmyslnej tah nás učitě Brusel nepochválí... a pro jeho pochvalu naši politici rádi snědí i vlastní exkrement...

5 0
možnosti
VK

Ne "norci" ale borci. :) Vtipnej, ale neúmyslnej překlep...

1 0
možnosti

I11v10a55n 26Š62o79u32t71a

28. 8. 2013 23:26

A nebylo by lepší tam vyslat víc pomahačů a chráničů?:-P

0 0
možnosti
JR

Pomuzou a ochrani, otazka je komu a pred kym ... ?

0 0
možnosti
MP

Takže Romský vrah Sivák, který ubodal barmanku a Romský vrah Bady, který ubodal v Ústí nad Labem taxikářku jsou ty mýty?

7 0
možnosti
MP

Mám takový dojem, že Pecina příští měsíc vyletí z vlády, takže by neměl nic slibovat a obzvláště u problémů, kterým vůbec nerozumí.

5 0
možnosti
PZ

Nesmysl, on těm problémům dobře rozumí, ale volí cestu nejmenšího odporu a ještě kličkuje jako zajíc při honu, aby ho netrefili střelci z Bruselu. Stejně jako za komančů: musíme zachovat důstojnost za každou cenu i kdyby to obyčejný lidi mělo stát krk;-ORv[>-]Rv

1 0
možnosti
MK

Co to znamená "vyvracet mýty o "romech" cikánech?! Ty mýty si sami o sobě cikáni vytvářejí sami a to každodenní kriminalitou v ČR!!!! Těm lidem, kteří s nimi musí dílet dům či okolí pak vysvětlujte cokoliv;-€;-€

Opět jen samé bláboly ze státní správy, která nemá ponětí, jaké to je soužití s touto komunitou!!!! Opět další zbytečné výdaje místo řešení problému v samotném jádru.

Připadá mi to, jako by přemalovali snilé jablko na červeno, ale uvnitř by to hnilo dále...

6 0
možnosti

I80v69a44n 13Š77o40u82t71a

28. 8. 2013 23:26

To nejsou mýty, to je tvrdá realita. Ale my se z těch umouněnců pokakeme. A kvůlivá bruseli taky.

1 0
možnosti
PV

a co bude dál? to je jako přímá úměra po česku? příště, jako reakce na ještě více demonstrací a ještě větší agresivitu cigánů, bude uvolněno ještě víc peněz na asistenty, na neziskovky, na začleňování? a pak ještě víc, a ještě? a kdo bude na tyhle nesmysly odvádět daně, když už to nebude stačit?...pak teprve papaláši pochopí, že takhle je to špatně, vykašlou se na kecy z EU a zatočí s xindlama, zlodějama, příživmíkama a podvodníkama ? ;-€;-O

6 0
možnosti
MK

To se pak nedivme, že státní rozpočet je stále vyšší, když se vyhazují zbytečně mldy. na něco, co se v životě nedá změnit!!! Proto chodí lidé demonstrovat, protože daně končí jinde než mají a dokud s tím nějaká strana pořádně "nezatočí" a neprotlačí zákon na "nepřizpůsobivé" občany a nedonutí je zašlenit se, tak budou bohužel stále lidé v ulicích!!!

5 0
možnosti
VL

V naší republice je 130 organizací věnujících se začleněmí romů do společnosti. 130 organizací tuneluje ČR. Čim více romů se urodí,tím větší mají Socani žně.

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...