Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

17:14

Ústavní žalobu na prezidenta chtěli Zemanovi kritici v Senátu začít projednávat už příští týden. Podle exministra Jiřího Dienstbiera (ČSSD) by to ale zatím nemělo příliš smysl. Namístě by takový krok byl až v horizontu tří či čtyř týdnů, pokud by Zeman nadále odvolat Babiše odmítal.

17:11

„Já tady nesedím za peníze žádného podniku,“ reagoval na vystoupení poslankyně Lorencové Petr Kořenek (ČSSD). „Prosím, abych tady já i moji kolegové, kteří svoji práci dělají poctivě, nebyli uráženi,“ řekl.

17:10

Ze schůze Sněmovny se od 18:00 omluvil Andrej Babiš a od 16:30 ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).

17:05

Zatím stále není jasné, zda se schůzky s prezidentem v Liberci zúčastní i předseda lidovců Pavel Bělobrádek.

17:01

ImageText

17:02

„Hnutí ANO s předsedou Andrejem Babišem si zde zvolili ve volbách občané této země, nikoli vy, politici,“ prohlásila poslankyně ANO Jana Lorencová. „Zvolili si ho proto, že vám vadí, a voliči nás zvolili, abychom vám vadili, a já vidím, že se jim to podařilo, že vám vadíme,“ dodala.

16:56

Podle kandidáta na prezidenta Jiřího Drahoše jsou nahrávky Babiše evidentně sestříhané. "Nemám ale pocit, že by to bylo sestříhané tak, aby smysl té nahrávky byl zcela jiný," řekl ČTK. Je podle něj evidentní, že se Babiš vyjadřoval k mediálním záležitostem svého deníku a nedodržel tak, co slíbil.

16:50

ImageText

16:48
16:44

Letadlo s premiérem Sobotkou přistálo v Lucembursku, právě se koná uvítací ceremoniál.

16:40

To, že pan prezident na dnešek v Liberci v půl osmé svolal setkání předsedů koaličních stran, to není náhoda, pan prezident si nepřeje, abychom dneska o něčem hlasovali,“ řekla Jana Černochová (ODS). Vadí jí i nepřítomnost Babiše a premiéra Sobotky, který se omluvil a je na pracovní návštěvě Lucemburska.

16:39

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš by uvítal, kdyby Zeman o odvolání Babiše rozhodl ještě před odletem do Číny. Babiš by podle něj měl z funkce odstoupit.

16:37

„Motýlek ne vždy znamená noblesu, u některých kolegů v tomto sále přináší vrcholný projev buranství,“ řekla Jana Černochová (ODS) v narážce na Zlatušku. Poslancům ANO navrhla, jestli by se nechtěli přejmenovat na „SM“, na hnutí, které je sektou masochistů.

16:34
16:33

ImageText

16:30

„Za to co jste řekl, styďte se,“ vzkázal Zlatuškovi předseda rozpočtového výboru Václav Votava (ČSSD). Uvedl, že ve Sněmovně nikdy předtím nezažil, že by někdo vytáhl nějakou složku a začal z ní předčítat.

16:28

Poslanci neschválili návrh Pavla Kováčika (KSČM), aby Sněmovna přerušila své jednání do přítomnosti předsedů koaličních stran a ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD).

16:26

Podle Jiřího Zlatušky (ANO) je to však tvrzení proti tvrzení a Šincl z toho nic nedoložil. Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura označil Zlatuškovo vystoupení za nehoráznost.

16:26

Šincl řekl, že mu Babiš vyhrožoval přede dvěma lety ve Sněmovně při jednání pracovní skupiny za přítomnosti členů rozpočtového výboru k předloze týkající se pojišťovnictví. Lživě ho tam prý obvinil z korupce, obvinil jeho manželku i jeho matku a přinesl tam na něj složku.

16:23