Diskuze

Babiš přišel na chuť slučování resortů. Mohla by být dvě superministerstva

Premiér Andrej Babiš by si uměl představit sloučení ministerstev průmyslu, dopravy a pro místní rozvoj. Logiku by podle něho mělo i spojení ministerstva práce a sociálních věcí se zdravotnictvím. Babiš předpokládá, že už nyní by mohl k svému resortu průmyslu připojit dopravu už ministr Karel Havlíček.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždy před volbami slýchám, že lidi chtějí počet ministrů zredukovat. Najednou je u vlády Babiš, chce sjednotit ministrerstva, ale měl by vše pod svou kontrolou (což má i dnes) a najednou je to špatně jen proto, že se jmenuje Babiš

0 0
možnosti

Dopravu nebyl zatím nikdo schopen řídit efektivně ani na plný úvazek. Jak by to asi vypadalo, kdyby k tomu měl ještě průmysl a místní rozvoj?

0 0
možnosti

J84i59r78i 23D75v64o74r46a93k

22. 1. 2020 10:19

Bylo by to jen spravne. Ve Svycarsku, ktere je populacne temer stejne, je jen 7 ministerstev a jak to funguje. Cim vice uradu, tim vic formularu a kecani o nicem. V tom maBabis pravdu.

0 0
možnosti

V37í38t 44P39r89č33í23k

21. 1. 2020 22:55

Proč takový skromný cíl, Andrejko?? Mohli bychom mít přece všeho všudy jen jedno superministerstvo? A kdo by byl tím superministrem? No přece sám velký andrej, kdo jiný! :-) R^

0 1
možnosti

Ještě lepší je sloučit ministerstvo zemědělství a životního prostředí,

takže škůdci a ochránci budou sedět spolu na jednom patře.....

0 0
možnosti

Tenhle zdánlivě logický krok se mi taky nezdá, zájmy výkonných zemědělců, lesníků, rybářů se mnohdy s životním prostředím rozcházejí. No jenže Babiš chce řídit stát jako firmu.

0 0
možnosti

A po nich potopa .....

4 0
možnosti

V60a24š93e43k 36Ř60í21h28a

21. 1. 2020 17:10

Zajímavé, že ještě nedávno Bureš ministerstva dělil. Třeba ze školství chtěl vyčlenit pro Hniličku ministerstvo sportu. To se mu nepovedlo ta udělal jeden super úřad pod tímto ministerstvem, kam bude nabírat stovky nových úředníků.

A to je asi základ problému. šetření neznamená že se budou rušit ministerstva, ale že se jednotlivá ministerstva zeštíhlí. Rušení ministerstev vede spíše ke kumulaci moci, která může končit jedním vůdcem.

A takovou totalitu skutečně nechci.

Jen ať se oligarcha naučí hledat odborníky a motivovat je. Ať se naučí s nimi jednat a rozebírat problémy dříve jak se dostanou do novin. Protože to je jeho práce. Ne jen vyhazovat lidi při prvním neúspěchu a nahrazovat je poslušnými nohsledy, kteří čekají jen na jeho kývnutí. ( viz Schillerová nebo Dostálová)

2 2
možnosti

Ministerstva by se součila ale úředníci by zůstali a přibyli by další na koordinaci !!

1 0
možnosti

Ano, Andreji, měli jsme kdysi ministerstvo hospodářství, ale ministerstva průmyslu a dopravy v té době existovala také - naopak se to hospodářství většinově připojilo k průmyslu.

A ještě před tím jsme měli toto složení vlády, které bys měl pamatovat ještě lépe.

ministr dopravy a spojů

ministr hutnictví, strojírenství a elektrotechniky

ministr paliv a energetiky

ministr zahraničního obchodu

ministr pověřený řízením Federálního cenového úřadu

předseda Výboru lidové kontroly

předseda Státní komise pro vědeckotechnický a investiční rozvoj

předseda Státní plánovací komise

a několik místopředsedů bez udání ministerstva

1 1
možnosti
Foto

a není to málo Antone Pavloviči???

0 0
možnosti