DVĚ ZLATA. Češka Ester Ledecká ovládla obě disciplíny, ve kterých na hrách v jihokorejském Pchjongčchangu startovala. (24. února 2018) | foto: Michal Sváček, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Ester Ledecká šokovala svět, útočný jelen a karatista v metru

  • 4
Čerstvá dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká ohromila svět, když po senzačním vítězství v super-G, získala zlato i na snowboardu. Ostře sledovaná byla kauza jelena Standy, který měl být po útoku na návštěvníka v areálu na Kvildě utracen. Nakonec se ale bude stěhovat do obory v Lánech. Čtenáře zaujala i výpověď účastníků hororové plavby Pacifikem nebo agresor z pražského metra.

Ne utracení, ale život v Lánské oboře. To čeká jelena Standu z výběhu Návštěvnického centra na šumavské Kvildě, který měl být po útoku na návštěvníka původně utracen. Stěhování vyjednal osobně ministr životního prostředí Richard Brabec.

Ester Ledecká je dvojnásobnou olympijskou vítězkou. Dvaadvacetiletá česká obojživelnice po šokujícím triumfu v lyžařském super-G přidala na hrách v Pchjongčchangu i druhou zlatou medaili v disciplíně, jejíž je královnou. V paralelním obřím slalomu na snowboardu nenašla přemožitelku.

Pražští policisté vypátrali muže, který ve stanici metra jedním kopem rozbil skleněnou výplň dveří stojící soupravy. Pomohlo jim video incidentu, které zveřejnili. Muž způsobil škodu za třicet tisíc korun a hrozí mu až rok vězení.

Byť nezískala druhé zlato z olympiády za sebou, v jihokorejském Pchjongčchangu Eva Samková v cíli svého závodu křepčila radostí z bronzu. Optimismem oplývala česká snowboardistka i po návratu do Česka, přestože na tiskové konferenci bojovala se sípavým hlasem.

Idylickou dovolenou si pasažéři výletní lodě Carnival Legend určitě představovali jinak. Plavbu jižním Pacifikem mnoha z nich zkazila série rvaček a násilí, ke kterému na palubě několik dní docházelo. Aby unikli útokům, někteří pasažéři se radši zamkli ve svých kajutách a nevycházeli ven.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video