Bohuš Matuš a Lucie Palkaninová se vzali 12. května 2021. | foto: Herminapress

VIDEA TÝDNE: Svatba Bohuše Matuše, vražedný vítr a izraelský nálet

  • 9
Zpěvák Bohuš Matuš do toho konečně praštil. Ve středu si v Praze vzal svou o 30 let mladší přítelkyni Lucii. Izraelsko-palestinský konflikt se dál vyostřuje. Při sobotním náletu Izrael srovnal se zemí i budovu, v níž sídlila mezinárodní média. Silný vítr si pohrál s plošinou umývačů oken, vědec Jaroslav Flegr se objevil v populárním seriálu a do Kopřivnice se vrátila opravená Slovenská strela.

Bohuš Matuš (47) a Lucie Palkaninová (18) jsou manželé. Vzali se ve středu odpoledne v rodinném parku Krtkův svět v pražských Dolních Měcholupech. Zpěvák chtěl svatbou na tomto místě podpořit svého kamaráda, podnikatele Josefa Roušala, kterému park patří. Nechyběli ani hosté z řad celebrit.

Po izraelském náletu na Pásmo Gazy se zřítila výšková budova, v níž měla kancelář agentura AP, stanice Al-Džazíra a další média. Podle izraelské armády budovu využívalo také vojenské křídlo Hamásu. 

Hrozivé video z čínského Wu-chanu zachytilo dva umývače oken, kteří opakovaně naráželi do fasády mrakodrapu, zatímco byli během vichřice uvězněni na zavěšené plošině. Oba dva muži zraněním podlehli.

Legendární železniční vůz Slovenská strela přijel po více než dvouleté rekonstrukci z Přerova do Kopřivnice. Bude umístěn do nové expozice muzea spravovaného společností Tatra Trucks.

Jeden z nejznámějších českých vědců, zaměřujících se na biologickou evoluci, se objevil v americkém seriálu Family Guy, který se u nás vysílá pod názvem Griffinovi. V devatenáctém dílu poslední řady byl zmíněn v souvislosti s toxoplazmózou. Ta údajně může za zotročování lidí všemi kočkami.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video