Úterý v Praze: dvě vraždy

Praha - V úterý zaznamenali policisté na území hlavního města hned dvě vraždy. K první došlo v úterý okolo jedenácté hodiny večerní v Praze 9 Kbelích, ke druhé v pondělí v Praze 4. V prvním případě byl zastřelen čtyřiatřicetiletý muž, když otevíral garáž u domu svých rodičů. Druhou obětí byl jednačtyřicetiletý muž nalezený ubodaný ve svém bytě. O případech informovala policejní mluvčí Eva Miklíková.

V úterý krátce po třiadvacáté hodině v Praze 9 Kbelích přijel čtyřiatřicetiletý muž před dům rodičů se svým černým mercedesem. V době, kdy si chtěl otevřít dálkovým ovládáním vrata od domku, vystřelil na něj z těsné blízkosti z dosud neustanovené střelné zbraně neznámý pachatel. Jak uvedla pro iDNES policejní mluvčí Eva Miklíková, je na případ uveleno informační embargo.

K další vraždě došlo v úterý okolo dvacáté hodiny. Ve svém bytě v ulici Semická v Praze 4 byl nalezen jednačtyřicetiletý muž, který si podle svědků bral do svého bytu často pánské návštěvy.

Rovněž v pánské společnosti byl zavražděný, majitel baru v ulici U Nemocnice v Praze 2, naposledy viděn v podvečerních hodinách ve svém podniku. Odsud pak odešel.

V jeho bytě jej ubodaného nalezl o den později, jeho švagr, kterému bylo podezřelé, že nepřišel do práce. Pachatel kromě vraždy odcizil vozidlo značky škoda octavia se státní poznávací značkou AHL 39-96 červené barvy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video