Diskuze

Divadlo, anebo Evropa na prahu války? Exministři komentují ukrajinskou krizi

Jak hodnotí bývalí ministři zahraničních věcí současnou krizi na východě Ukrajiny? Podle Lubomíra Zaorálka nyní Rusko postupuje podle připraveného plánu a Evropa je krok od války, Tomáš Petříček ruskou agresi vnímá jako bezprostřední ohrožení celého středoevropského prostoru. „Putin zinscenoval velké divadlo,“ míní Karel Schwarzenberg.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Nic jiného než divadlo a hon čarodějnice. A opět není nic nového na mainstreamu, než 24 hodinová nenávistná propaganda. A že se to daří je vidět. Lidé nemusejí přemýšlet a interpretují to co dostanou předloženo. To je ve všem. Corona už tak netáhne,ta jí musí nahradit něco nového. A jde to odznovu 24 hodinový teror, lidé musejí žít ve strachu aby je politika mohla lépe ovládat

3 1
možnosti
Foto

J52a86n 23S14v81a69t19e79k

24. 2. 2022 0:07

Prostě uvalit sankce ve stylu - nesmí projít nic a nikdo přes hranice Ruska po zemi, po vodě ani ve vzduchu ani dovnitř ani ven. A kdo (stát který) tohle poruší, na něj uvalit stejné sankce. Při nedodržení bez milosti zatknout a postavit před soud.

A žádná pomoc ani humanitární (je mi líto obyčejných Rusů, ale mají to, co si zvolili). Jedinou pomoc směřovat těm (emigrantům), kteří se zřeknou Putina a ruského občanství.

2 0
možnosti

Uvalil byste tyto sankce i na USA za některou z jejich vojenských agresí ?

A že jich bylo.

0 0
možnosti
Foto

Zkrátka je potřeba, aby se Rusové zbavili Putina a i do poslední vesničky zavedli proud, vodu a kanalizaci, udělali tam cesty. Ten, kdo to dokáže, nebude muset válčit, aby ho volili.

0 0
možnosti
LJ

Kosovó, Kosovó! Tchaj-wan! Tchaj-wan!

Je to hrozně smutné, jak se miliony lidí nechají zpitomět médii v režii Aškenáziů a Chazarů, kteří se mezi sebou měří, koho Hospodin víc miluje a komu daroval svět.

Jejich měření pindíků a dělení statků ostatních národů zaplatí tradičně ty národy, které do jejich církve nemohou.

Kdysi se této politice běžně říkalo Sionismus. Není to žádná rasová nálepka. Je to prostě něčí politika.

2 4
možnosti
VV

Jo ty 3 na fotce bych poslal na frontu do první linie ! ;-D

1 0
možnosti
MK

Podle mě rusáci neprovedou nějaký masivní útok, to je příliš velké riziko i pro ně. Očekával bych spíš, že budou neustále prudit, občas z něčeho vystřelej "neoznačení rebelové" a budou tlačit na postupné rozšiřování toho území, co si tam teď zabrali.

3 1
možnosti
PR

Myslím si, že se Rus Ukrajiny nevzdá. Může tam vytvářet roky napětí a tím západ vyčerpat. Není podivu, že k této eskalaci došlo po ekonomickém vyčerpání covidem. Problém sankcí je, že se dotknou i nás samotných. Je mi z toho smutno, zvlášť když si diplomacie západu sama odřízla cestu k dialogu.

1 0
možnosti
MM

Pri všetkej úcte. Ako sa má Západ ekonomicky vyčerpať? Niekto tu blúzni o nejakých devízových rezervách Ruska. Pri naozaj koordinovanom a nekompromisnom postupe Západu, aj s vedomím vlastných ekonomických strát, ich rezervy sfúknu za pár mesiacov.

Áno, civilizovaný svet má šancu toto šialenstvo zastaviť. Likvidačné sankcie zamerané na všetko, čo sa v Rusku hýbe, uzavretie Čierneho mora Tureckom, navezenie zbraní na Ukrajinu... otázka neznie, či sa dá Rusko zastaviť. Otázka znie, či je civilizovaný svet pripravený priniesť obete a nenechať obeťou Ukrajinu.

3 3
možnosti
PL

P58e14t13r 79L98a67z16a41r

23. 2. 2022 20:56

Putin v pondělí ukázal,že jakákoli diplomacie není možná.Ze strany západu je to jenom potupné čekání,jestli se přeci jenom nesmiluje a nezačne jednat.A pokud by začal,tak pouze do té doby,kdy mu to bude vyhovovat.Taková jednání,budou pro něj jen oddechový čas k přípravě na novou agresi.Navíc,žádnou dohodou se řídit nebude,poruší ji při první vhodné příležitosti.Zbytečná námaha.Mnohem tvrdší sankce a hlavně vyzbrojit Ukrajinu.

1 1
možnosti
MM

Smutné je, že vlastne to nie je o žiadnej "genialite" Putina, o tom, že by bol nejaký magický stratég. Hoci mnoho ľudí sa to tak snaží prezentovať...

Ak by USA na hranici s Mexikom rozmiestnili 200-tisíc vojakov a oznámili, že neuznávajú mexickú štátnosť a idú Mexiko vymazať z mapy - bola by v tom nejaká genialita?

Zastaviť. Aj vojensky... podporením Ukrajiny zbraňami, ktorými sa dokáže brániť. Putin scvokol a je na civilizovanom svete, či sme sa z tragédií 20. storočia poučili....

3 1
možnosti
AP

Jednoduše řečeno, "Putin si dovolí pouze to, co mu dovolí západ".

5 0
možnosti
MK

Největší ubožák je náš prezident. Každý se k tomu konfliktu nějak vyjádřil. I třeba Orbán, který si s Putinem docela rozumí, řekl, že je proti té agresi rusáků. Nebo i Číňani k tomu něco smysluplného řekli. Jen náš prezident neřekl vůbec nic. Jen něco s informační hodnotou asi jako že když prší, tak je mokro. Už se těším, až z toho hradu vypadne i s tou svojí sebrankou.

13 2
možnosti
DK

Bohužel je to tak. Náš vrchní velitel ozbrojených sil má pyžámkový měsíc.

2 1
možnosti