Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: AP

Teplé počasí bude pokračovat. Sněžit bude jen na horách

  • 30
Kdo chce sníh, musí na hory. Alespoň tak to vypadá pro následující týden podle meteorologů. Ti předpovídají denní teploty maximálně kolem osmi stupňů a zataženou oblohu se slabým deštěm.

„V následujících dnech se charakter počasí příliš měnit nebude, bude pokračovat západní proudění, které přináší poměrně teplý a vlhčí vzduch. Během víkendu bude přes střední Evropu přecházet frontální systém, přinese místy déšť a na horách na severu nad tisíc metrů i sněžení,“ uvedl pro iDNES.cz meteorolog Tomáš Mejstřík.

Dodal, že dokud bude toto západní proudění převládat, je malá šance na výraznější ochlazení i na příděl sněhu. V noci na pátek už meteorologové neočekávají tvorbu dalšího náledí.

Ve čtvrtek bude v Čechách jasno až polojasno, místy mlhy, zpočátku ojediněle i mrznoucí. Na Moravě a ve Slezsku nejdříve až zataženo a na východě zpočátku ojediněle déšť, v Beskydech nad 1000 metrů sněžení, postupně i zde od západu ubývání oblačnosti. K večeru se opět bude místy tvořit mlha. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, v 1000 metrech na horách kolem 1 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 4 °C.

V noci na pátek bude skoro jasno, ale místy se vytvoří nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší teploty -1 až -5 °C, v případě nízké oblačnosti kolem 0 °C.

V pátek bude také skoro jasno a zejména na Moravě místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, ráno i mrznoucí. Během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a večer na severu území místy déšť, nad 1000 metrů sněžení. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C.

V sobotu předpovídají meteorologové oblačno až zataženo, místy občasný déšť, v polohách nad 1000 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Během dne od jihozápadu ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C.

V neděli se předpokládá oblačno až zataženo, zejména na severu území ojediněle déšť, zpočátku v polohách nad 1000 m sněžení. Nejnižší noční teploty 3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo, zejména na severovýchodě ojediněle slabý déšť, v polohách nad 1000 metrů srážky zpočátku sněhové. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

V dalších dnech odborníci očekávají zataženo až oblačno, ojediněle se slabým deštěm. Ve čtvrtek budou srážky četnější, na horách na severu přechodně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až -1 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video