Studenti oslavili Majáles

- Asi patnáct minut po jedné hodině odpoledne se v sobotu vydal slavnostní průvod pražského Majálesu z náměstí Jana Palacha na Střelecký ostrov provázen nejen přihlížejícími, ale i vytrvalým deštěm.

V čele průvodu pochodovaly mažoretky ze skupiny Koťata Kolín za doprovodu Dechového orchestru mladých ZUŠ Roudnice nad Labem.
Během průvodu se snažili tři kandidáti na letošního krále majálesu získat své voliče nejem slovem, ale i maskou a volebními hesly. Kandidátka Královna Jitka šla do boje pod heslem "Muži na Hrad v čele s ženou" a  její soupeř Generál Mařík bojoval za vítěztví pod heslem "Já neříkám tak ani tak, ale na má slova nakonec dojde". Samotná volba proběhla odpoledne na Střeleckém ostrově. 
Tam zatím pokračovala veselice kulturním programem, kde vystoupil například Ivan Hlas nebo skupina Vltava.
Vrcholem Majálesu byla volba krále, letos žezlo panovníka získal kandidát Marvin se svou družinou.(Více se o volbě krále se dovíte na Ostrově volného času.)

Celý průvod provázela policie

Mažorekty na Staroměstském náměstí

Kandidát na Krále Majálesu Generál Mařík

Generál Mařík s doprovodem

Průvod

Hudba na Staroměstkém náměstí

Mažorekty v ulicích Prahy

Vůz královského kandidáta

Těsně před průvodem

Královská kandidátka Královna Jitka

Poslední okamžiky před průvodem

Účastníci průvodu

Organizátoři

Dechový orchestr mladých ZUŠ Roudnice nad Labem

Tiskový mluvčí královského kandidáta MARVINA

Volební projev - Generál Mařík

Volební heslo


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video