Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Na hranicích zahynuly stovky lidí. Stane Štrougal před soudem?

Jen pár měsíců práce chybí policistům, aby pohnali k odpovědnosti tvůrce československé železné opony z let 1948 až 1989. Především ty, kteří se podíleli na vztyčení elektrických plotů kolem hranic. Elektřina zabila jedenadevadesát uprchlíků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Kdyby tam nelezli, tak se jim nic nestane - můžou si za to sami. Na sloup VVN taky nelezu, protože mi dojde, že tam je elektřina. Bambulové, nic víc...Rv

1 7
možnosti

K níže uvedenému názoru pani Krivanek o zkrachování komunizmu je nutné upřesnit, že u nás žádný komunizmus nebyl. Státní zřízení byl socialismus pod vedením Národní fonty (KSČ, Lidovci, Socialistická strana). Jinak z trochou nadsázky, pokud bude růže obklopena plevelem, tak plevel ji postupně zahubí. To ale jistě neznamená, že růže byla špatná a proto zahynula (zkrachovala). Jinak řečeno, socialistické země byly obklopeny a morálně a hospodářsky devastovány vyspělými demokratickými zeměmi, které nakonec a za pomocí Gorbačova socialistické státy pohltily a zavedly  v nich demokracii , která u nás spočívá od počátku v  devastaci lidských vztahů, v devastaci, rozprodeji a rozkrádání hospodářské infrastruktury, ve vzniku chudoby, nezaměstnanosti a bídy. Na druhé straně je však nutné pro spravedlivé posouzení přiznat, že vznikla skupina  zbohatlíků z rozkradeného majetku,  skupina bohatých podnikatelů (nemám na mysli střední podnikatele) , která žije  z práce většiny pracujících, můžeme svobodně jezdit po světě, pokud na to máme a říkat si co chceme, pokud nám nevadí, že to nikoho nezajímá. Dále tady byl svobodně umožněn vznik umělců odpovídající svými schopnostmi a uměním umělcům ve vyspělých demokraciích (podrobněji viz zejména časopis Blesk, který nás pravidelně informuje o jejich uměleckých počinech).

1 5
možnosti
FM

Pláčete tu na špatném hrobě. Kdyby demagogie měla křídla, dolétl byste až do Severní Koreje. A to bych vám přál.

5 1
možnosti
RM

Připadá mi to situaci, kdy se stejný gang vrací opět a opět, aby mohl vykrádat společný dům a už beztak utahaným a téměř nečinným hlídacím psům hodí v koutku zahrady kus buřta, aby neštěkalii až budou zase přelézat plot. Jinými slovy, od listopadu dodnes se rozkradly všechny banky, doly atd., krade se i na dluh, viz aktuálně 1,8 blilionu a k tomu nepočítám dluhy měst. Přivítal bych, kdyby se posílila finanční a protkorupční policie, kontrola finančních úřadů a NKÜ, zavcřeli komotři a kmotříčci, zabavoval se nakradený majetek a investoval  třeba do  vědy a výzkumu. Místo toho, jako nabízenou emocionální alternativu, zavřeme dědu Štrougala.

3 1
možnosti
KD

K26a21r62e66l 79D80r48d28a

17. 11. 2013 8:23

Uniká mi, za co lze stíhat tvůrce elektrického plotu? Oběti si za svoje usmrcení mohly fakticky sami. (I když. Mám pocit, že se to nějak automaticky spouštělo.)

  A důvod jeho postavení je někde u voličů KSČ a milicionářů roku 1948. Dále u studené války demokratů Američanů s ruskými Ivany. To co čtu v článku mi přijde jako vytrhávání jednotlivostí z celkové kontextu a souzení na základě dnešního pohledu. Myslím, že je to špatně. Jen stejná nespravedlnost jako když byli komunisté u moci. Takže, pod jiným praporem pácháme stejné chyby.

2 2
možnosti
KD

K69a90r21e20l 51D16r37d59a

17. 11. 2013 8:28

Alespoň to nese hmatatelné ověření faktu, že lidé jsou stále stejní sobečtí hlupáci schopní kdykoliv páchat zvěrstva, za které s odporem soudí druhé.

0 0
možnosti
FM

Hele, Silvestře Žilko, ostatní tu byli jako stádo otupělých ovcí a nedělali nic nebo málo. Kdyby bylo více Mašínů, mohli vás, komunisty, odsud vypráskat až do Moskvy, k vašim bratrům. Dnes už by vás poplivali i v Moskvě.

8 6
možnosti

Mautner to těžko. Mašínové nebyli žádní bojovníci proti komunismu, ale obyčejní zbabělci a vrazi, kteří při prvním problému utekli. Jinak se svou projevovanou nenávistí, která ukazuje váš charakter, by jste v minulosti jistě uspěl jako dozorce v ruském gulagu.

3 3
možnosti
MK

To chce někdo najednou po 24 letech hledat nápravu?!8-o Když ani Havel nebyl schopný KSČ zrušit tj., že žádná revoluce nebyla, ale obyčejný převrat uvnitř strany. Lepší to udělat po svém, než aby lid zakročil jako v okolních státech. To by dopadli soudruzi trochu jinak, že?!:-/

S tou prokurátorkou to byl také jen "slepý výstřel do tmy" a dnes si málokdo vzpomene. 

Kdyby raději před soud dostali ty, co tuto republiku 24 let rozkrádají a vedou do záhuby!!!!!!!! To by udělali pro lid více, než honit Štrougala před soud.:-/

2 5
možnosti

K níže tvrzené válce s komunisty. Pane Mautnere, "hrdinný protikomunistický odboj" bratří Mašímů spočíval v tom, že svým sousedům podpalovali stohy a stodoly. Když se přiblížilo jejich odhalení, rozhodli se, že před spravedlností utečou do NSR. K tomu potřebovali zbraně a peníze. Proto nožem podřízli strážmistra sebrali mu pistoli, přepadli poštovní vůz, zabili jeho řidiče a ukradli peníze. Na cestě přes hranice zavraždili další pohraničníky NDR. To nebyli žádní bojovníci proti čemukoli, ale obyčejní 18 letí sprostí vrazi. Pro vás antikomunistu však jsou vzorem, to docela vypovídá o vašem charakteru.

9 12
možnosti
MK

M88i82l60a89n 70K58e53s98l

16. 11. 2013 22:50

Naši lidi nejsou žádní blbci a vědí ,co bylo či nebylo dobré.K čemu by byl ten soud dobrý?Dopadne to jako s tou bábou prokurátorkou.Vyšetřování bylo nákladné,soud na něco vyšel a bába byla málem hrdinka.V base byla spoluvězni respektovaná.Ve vězení měla zajištěnou veškerou materiální i zdravotní péči o jaké se mnohým penzistům ani nezdá.Mladí nevěděli pořádně o co se jedná a bylo jim to fuk.Staří mají v současné době jiné starosti.Proti minulému režimu se vede již dlouho propagandistická ofenziva.Nedá se říci,že zrovna zdařilá.Vypadá to,že tato akce nebude patřit k těm zdařilým. Když už se s tím má něco dělat tak Štrougalovi řekněte fuj, fuj,fuj a kašlete na 90letého dědka.Tady budeme hnát k odpovědnosti starého prďolu a mezi tím vám naleze do předsednictva vlády bývalý komunista a a kolaborant STB.Z toho nikoho hlava nebolí?

3 1
možnosti
VM

To je takový problém v našem státě. Kdekdo si svoje vlastní špatné svědomí a zbabělost snaží zakrýt tím, že na někoho ukáže prstem. To máte jako s válkou - kapitulovali jsme ještě než válka začala, a hrdinně povstali, když už byl Hitler týden mrtvý, ale v červnu 1945 byla naše zem plná antifašistů. 

A s tímhle je to podobné - ještě v roce 1989 byl 1 milion členů KSČ, a další milion v SSM, skutečné antikomunisty byste spočítal na prstech, většina národa se jen potichu snažila nebýt vidět. Ale od roku 1990 jsme tím národem největších antikomunistů.

6 3
možnosti
VV

Pamatuji se, že Štrougal byl cosi, co se dnes nazývá celebrity, sexy politik.

Fakt je ten, že byl důležitou součástí fašistického režimu, který zdevastoval civilizovaný národ na nemorální spolek oček a špionů, kde nemohl jeden člen rodiny věřit druhému.

Hodně lidí by to rádo zaretušovalo tak, že to vlastně jen bylo o tom, že byla práce atd. a jak je z voleb vidět, stále se jim to daří.

Hanba národu.

3 6
možnosti

Pane Vaňek je z vás trochu popleta. Ve zkratce. K devastaci civilizovaného národa: Fašisty u nás nevítali komunisté ale bohatí Pražané (viz dobové záběry). Němečtí fašisté u nás zahájili boj proti komunistům a po porážce fašistů v tomto jejich boji pokračovali disidenti a podobné struktury a divte se, většinou s finanční podporou z Německa . :-P

4 3
možnosti
VV

Po více než dvaceti letech lidé stále prodávají své svědomí za pár kaček a volí stejnou stranu do parlamentu a udělají z nich třetí největší stranu.

Ta první největší strana teď hledá cestu jak udělat z trpaslíka obra,najít způsob spolupráce s touto stranou vrahů a prezentovat to tak, že se vlastně nic neděje.

Je vidno, že morální úpadek českého národa vesele pokračuje, peníze se dají vydělat, - svědomí si koupit nelze.

6 1
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...