Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na Generálním štábu...

Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na Generálním štábu Armády ČR. (19. září 2023) | foto: Jakub Stadler, MAFRA

STALO SE DNES: Razie na generálním štábu. Ázerbájdžán bombardoval Karabach

  • 0
Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahovala na Generálním štábu Armády ČR. Do ruského parlamentu míří zákon, podle kterého by se hranice Ruska měly obnovit v hranicích SSSR. Nadační fond Ivany Zemanové je v likvidaci. Ázerbájdžánské síly narušily příměří s Arménií a podnikly útoky na Náhorní Karabach. Žák při vyučování vyskočil z okna gymnázia. Přinášíme přehled úterních zpráv.

Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahovala na Generálním štábu Armády ČR. Podle žalobců policie stíhá deset lidí, má jít o veřejné zakázky ministerstva obrany na servis mikrovlnné sítě. Vyšetřování se podle armády týká období za minulého vedení a nesouvisí s akvizičními projekty modernizace a přezbrojení.

Policie obvinila deset lidí kvůli veřejným zakázkám. Prohledala generální štáb

Do ruského parlamentu zamířil zákon, podle kterého by se hranice Ruska měly obnovit v hranicích Sovětského svazu. Jeho autor Jevgenij Fjodorov argumentuje, že postsovětské republiky náruč SSSR opustily nelegálně a navíc jsou permanentně nestabilní. Zapomněl dodat, že tomu tak je především zásluhou Ruska.

Putinův poslanec chce obnovit ruské impérium v hranicích SSSR

Nadační fond Ivany Zemanové je v likvidaci. Redakce iDNES.cz to zjistila z obchodního rejstříku. Z něj rovněž vyplývá, že likvidace započala nyní v září. Likvidaci zároveň potvrdil advokát Jan Vondráček, který asi od poloviny srpna zastupuje v nadaci bývalou první dámu, tedy Ivanu Zemanovou.

Zemanová končí s nadací, poslala ji do likvidace. Dlouho nevykazovala činnost

Ázerbájdžánské síly v úterý odpoledne narušily příměří s Arménií a podnikly raketové a dělostřelecké útoky na Náhorní Karabach. Vojska prolomila obrannou linii arménských sil na několika místech a jsou odhodlána splnit svůj strategický cíl. Zajistit úplnou svrchovanost, řekl poradce ázerbájdžánského prezidenta pro zahraniční politiku Hikmet Hadžijev.

Ázerbájdžánský vpád do Karabachu má 27 mrtvých, v Jerevanu vypukly potyčky

Policisté se zabývají pádem nezletilého chlapce z okna gymnázia v Boskovicích na Blanensku. Podle informací redakce iDNES.cz tam během vyučovací hodiny nečekaně z okna ve 2. patře vyskočil jeden z žáků. Zdravotníci ho se středně těžkými zraněními transportovali do Dětské nemocnice v Brně.

Žák gymnázia při vyučování skočil z druhého patra, má středně těžká zranění


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video