Nehoda dvou autobusů uzavřela v obou směrech dálnici D2 u Brna mezi třetím a...

Nehoda dvou autobusů uzavřela v obou směrech dálnici D2 u Brna mezi třetím a jedenáctým kilometrem, tedy mezi sjezdy na Chrlice a Blučinu. Ke srážce došlo ve směru na Břeclav a na místě jsou desítky zraněných. Zasahují tři vrtulníky. (17. července 2023) | foto: Policie ČR

STALO SE DNES: Rusko odstoupilo od obilné dohody, na D2 havarovaly autobusy

  • 0
Rusko zastavilo svou účast na obilných dohodách. Na D2 došlo k vážné dopravní nehodě. Přes Moravu a Slezsko přešly silné bouřky. Doprava na krymském mostě byla zastavena kvůli explozi. Češka informovala o nevhodném chování bratislavské záchranky. Přinášíme souhrn nejzásadnějších pondělních událostí.

Rusko zastavilo svou účast na obilných dohodách, které od loňského léta umožňovaly i přes boje na Ukrajině vyvážet ukrajinské zemědělské produkty z přístavů v Černém moři. Uvedl to v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Turecko chce Moskvu přesvědčit k pokračování dohody. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je třeba udělat vše pro to, aby mohl být koridor i nadále využíván.

Rusko odstoupilo z černomořské obilné dohody, oznámil Kreml

Záchranáři zasahují u vážné nehody dvou autobusů na dálnici D2 u Brna. Zranilo se při ní několik desítek lidí a zemřel řidič. Nehoda se stala na 3. kilometru, dálnice však musela být uzavřena v obou směrech. Záchranáři aktivovali traumaplán, zasahují i tři vrtulníky.

Na D2 se srazily dva autobusy. 76 lidí utrpělo zranění, zemřel řidič

Přes Moravu přešly silné bouřky. Provázely je průtrže mračen, nárazy větru dosahovaly až 90 kilometrů za hodinu. Na trati z Hranic na Vsetín vjel vlak do spadlého stromu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval i před supercelami.

Přes Moravu a Slezsko přešly silné bouře, na Vsetínsku vjel vlak do stromu

Doprava na krymském mostě byla zastavena kvůli „nouzové situaci“. Zdroje v Kerči hlásí dva výbuchy, Rusko potvrdilo dvě oběti. U vjezdů na most se tvořily mnohakilometrové zácpy. Most podle ruských úřadů poškodila dvě ukrajinská dálkově ovládaná plavidla. Zprávu napsala ruskojazyčná BBC.

Exploze poničila Krymský most. Zemřeli dva lidé, doprava je zastavena

Sprosté urážky záchranářů si musela vyslechnout mladá Češka, které kolemjdoucí kvůli záchvatu přivolali ambulanci. Záchranáři jí však neposkytli pomoc, navíc nevhodně komentovali její váhu a měli sexuální narážky. Celým incidentem se nyní záchranná služba zabývá. Na svém webu o tom informovala slovenská televize JOJ.

„Tlustý hroch“. Bratislavští záchranáři mě neošetřili a uráželi, říká mladá Češka


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video