Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Seniorka s infarktem přišla až druhý den. Kvůli podobným chystají lékaři kampaň

Pětasedmdesátiletá Jana z Prahy do loňských Velikonoc nevěděla, že by s jejím srdcem nemuselo být něco v pořádku. Cítila se dobře, jen byla občas unavená a bolela ji záda. Tomu však nepřisuzovala velký význam. Když to bylo nutné, vzala si prášky na bolest. Na velikonoční pondělí se jí však přitížilo. Druhý den lékař zjistil, že Jana prodělala infarkt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výše je článek, kde nějaká lékařka říká, že lidé nechodí k praktickým lékařům. Mimochodem není u něj diskuse. Ti lidé by i chtěli, ale brání jim v tom technické zábrany. Příkladně v Ostravě Radvanicích jsou již 3 roky rozkopané cesty. Mám problémy s nohama, takže ze spodního parkoviště prostě do kopce nedojdu a zaparkovat u lékaře není kde.

1 1
možnosti
BT

Je u nej diskuze, ale jen v Premium.

1 0
možnosti
VB

V58á81c61l89a52v 53B96o12k

18. 7. 2021 14:50

V tomhle veku člověk bohužel zije ve stavu nějaké bolesti, obvykle s několika příčin nebo i jen tak, takže si na různé bolesti zvyká. Bohužel, znam to uz i já. Doktoři ke kterym tihle lidi chodí, to znají a bohužel prilisčasto to řeší predepisovani prášku proti bolesti. Řešením je prostě Větší vyšetření u specialistů, bohužel, clovek v tomhle věku uz nemá většinou silu to cele absolvovat. Holt tak to je ...

2 0
možnosti
KK

,,Vzdělání a práce a s ní spojené příjmy mají na životní styl přímý vliv,“ popisuje Linhart.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/srdce-nemoc-infarkt-pribeh-lecba-kampan-zivotni-styl.A210624_143326_domaci_vank";

Evidentně by se měla ještě více zvýšit minimální mzda aby i ti s nejnižšími přijmy měli na zdravější životní styl a možná by to ještě chtělo investovat do jejich vzdělávání o zdravotním stylu a prevenci :-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
LL

Musím napsat, že tato diskuze mě docela uráží. Nikdy jsem pacienta bez řádného vyšetření neodbyla. Pokud je případ na konci služby, pacienta taky nikdy nenechám čekat, až přijde čerstvý kolega. A taky se nikdy k pacientovi nechová stylem, že já jsem někdo a on nic. Říkám si, že když někomu nevyhovuje naše české zdravotnictví, proč nejezdí třeba do Německa nebo Británie. Možná by diskutující koukali - třeba v té Británii.

7 0
možnosti
BT

Ze vy jste poctiva, jeste neznamena, ze jsou takovi vsichni. Bohuzel. Zubare jsem dobreho nasla az na treti pokus, gynekolozku taktez. U praktika aktualne premyslim, jestli taky nehledat jinde. Problem je, ze ti dobri a slusni jsou plni a neberou. A nebo jsou daleko - coz kdyz je vam zle a potrebujete jejich pomoc,neni zrovna idealni.

6 1
možnosti
LK

Kampaň je k ničemu, pokud u nás na sobě nezapracují především lékaři. K čemu je vám kampaň, aby lidé přišli včas, když je pak doktor z ordinace vyhodí? K čemu mají přijít včas, když je pak v Chomutově s infarktem vyhodí dokonce i z interny. Nebo když nepoznají ani mrtvici?

Hlavně ale hulákat jak chtějí platy jako na západě. Ale doktor z Ukrajiny je pak profesně strčí do kapsy.

6 0
možnosti
Foto

Nejste moc konkrétní, nějakému vyhazování z interny s čerstvým infarktem zrovna moc nevěřím.

1 0
možnosti
RV

R16o27m94a87n 64V59o60l40n35ý

18. 7. 2021 11:44

protože ambulanci blokují všichni ostatní. Primární péče kompletně selhává, lidi už jí navíc zcela ignorují. Všichni rovnou do nemocnice. Máme 38% nárůst převzatých pacientů od RZP proti 2020 a 30% proti 2019. Jezdí lidé 25-50 let pro "vyčerpání", píchnutí v boku, bolesti lokte, opravdu nemocného člověka, abychom prohledali. Z RZP je v 50% taxi. Oni to mají zaplacené, nemocnice to má zaplacené, co na tom, že personálu trvale ubývá u RZP i v nemocnicích na odděleních s 24/7 provozech. Z nočnich pohotovostí se staly noční směny (navazující na ranní a odpolední). Řešení v nedohlednu, zavírají se celá oddělení a pacienti se rozdělují mezi již přetížené nemocnice. ANO, líp už bylo.

4 1
možnosti
Foto

A do toho nejlépe spustit pány a dámami novináři kampaň, která nažene na akutní příjmy a do záchranek další lidi s banalitami!!

0 0
možnosti
AK

Tedy s tu obezitou a kouřením to je pravda. V průběhu týdnů jsme objeli několik kempů v ČR. Co nás zarazilo, bylo naprostá většina otylých lidí. To se nedalo přehlédnout aniž by to člověk nějak nekomentoval. Manžel o tom začal sám mluvit, že nepotkal jedinou štíhlou holku a vzpomínal na svoje mládí, kdy nebylo tolik lidí tlustých. Pak se zamýšlel nad jejich erotickými aktivitami, ale to rozepisovat nebudu ;-D;-D Všechny ženy, mladé , staré nadváha min 20 kg. O mužích ani nemluvím. Prostě modely, že za pár hodin porodí dvojčata. A všichni cigaretu v puse. Ale jistě, každý ať si dělá co chce, má na to právo.

5 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Přežíráme se, hulíme, chlastáme, nehýbeme se. A pak zdravotnictví, sprav to šupito presto!

1 0
možnosti
Foto

Článek je poněkud dryáčnicky panikářský. Za prvé, my lidé jsme smrtelní, když nás neskolí infarkt či ICHS, tak se nejspíše dožijeme rakoviny či senilní demence. Jde o to, aby to nebylo zbytečně brzy. Lidské tělo je dost složitý organismus. Takže nic neplatí stoprocentně. Vždy budou nějaké neodhalené infarkty, pozdě zjištěné nádorové onemocnění (ony metastázy totiž mohou být, i když se pak nenajde ani na pitvě primární nádor). I infarkty mohou probíhat bezpříznakově či se zcela atypickými příznaky. Jistě je špatné zanedbat hlásící se infarkt, ale není ani možné při každé běžné bolesti zad volat záchranku či se dožadovat koronární angiografie. Takže s kampaněmi je dobré být střízlivý. Hypochondr vyvádí i bez nich a "lempl" si stejně jedná po svém a kašle na příznaky. Ostatně, každý zdravotník dobře ví, co za průšvihy dělá kouření, a kolik jich přesto hulí, že?

2 1
možnosti
AK

To máte pravdu. Umíral mi švagr na rakovinu a nebyly to pěkné konce. To takový rychlý infarkt nebo mrtvička....no jako proč by ne. Sama jsem onkologický pacient, takže vím, o čem mluvím. Tedy ono z chemošky máte také poškozené srdce, takže ti šťastnější ten infarkt dotanou při léčbě a nedotáhnou to do štrašného umírání.

3 0
možnosti
PR

P80a53v37e39l 58R62u37s

18. 7. 2021 11:08

Byl jsem zdravý, nic mi nebylo. Po dvou měsících, co jsem byl v důchodu se dostavil infarkt myokardu.

Odpoledne jsem pociťoval tlak, malou bolest v břichu, jako kdybych něco špatného snědl a bolest levé paže, asi namožená, říkal jsem si. V cca 04:50 mě probudila velká bolest levého lokte a paže, takže jsem sedl do auta a jel ke svému obvoďákovi, kde jsem dorazil v 06:50. Ale ony jsou přednější preventivní prohlídky, poté až pacienti. Ikdyž jsem se kroutil bolestí a asi jsem i blbě vypadal, k lékařce jsem se dostal až v 08:15. Měření tlaku, kontrolní EKG a za chvíli mě vezla rychlá do nemocnice. Následující den převoz do FN Brno, voperování stendú a odvoz zpět. To, že jsem byl objednán do FN v Brně na 09:00 a na sál jsem se dostal až ve 20:30, a následně vyšetření po půl roce na tomto pracovišti, kde lékař nevstal od stolu, ale popsal arch papíru vyšetřením, které vůbec neprovedl, nekomentuji.

3 0
možnosti
Foto

M32a42r28t31i50n 67T76a40u48š

18. 7. 2021 11:22

Před pár lety dvakrát týdně dvě hodiny v tělocvičně, o víkendech semináře nebo střelnice, kolo, plavání. Pracovní stres, a bum. Sanitka, operace srdce. Bude mi padesát, tak rychle bych to nečekal. Avšak, kamarádi v témž věku, jeden zemřel na sjezdovce, druhý ve vaně.;-(

1 0
možnosti
SK

Byla praxe, před třemi lety , že důchodci chodili ke svému obvodnímu ošetřujícímu lékaři každé dva roky na běžnou kontrolu. Covid-19 vše ale změnil. Přetíženost zdravotnictví a strach z pandemie a mutací je alarmující. Ale není jen nebezpečí infarktů ale i plicních problémů a embolií podobných právě i s covidem.

1 1
možnosti
JK

Pred tremi lety urcite duchodci k obvodnimu lekari nechodili.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Okamura přál uzdravení Ficovi a volal po neutralitě Ukrajiny. Hrál mu Ortel

23. května 2024  10:05,  aktualizováno  18:55

Zhruba tisícovku příznivců dokázalo přilákat opoziční hnutí SPD na svůj hlavní mítink před...

OSN schválila den památky obětí genocidy v Srebrenici. Srbové protestovali

23. května 2024  17:58,  aktualizováno  18:07

Valné shromáždění OSN schválilo návrh, aby si svět každý rok připomínal genocidu v bosenské...

Další zádrhel v digitalizaci stavebního řízení. ÚOHS zarazil zakázku

23. května 2024  15:49,  aktualizováno  17:36

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna ve čtvrtek zamítl problematickou...

Alternativu pro Německo vyloučili z europarlamentní frakce, chce se odvolat

23. května 2024  16:13,  aktualizováno  17:08

Europarlamentní skupina Identita a demokracie s okamžitou platností vyloučila Alternativu pro...