Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Češi zapomínají na minulý režim. Bojovat s časem ale nemá smysl

Podle výzkumu si více než třetina Čechů nad čtyřicet let myslí, že za minulého režimu se žilo lépe než dnes. A ti pod čtyřicet let už ani nedají dohromady datum, kdy se režim začal hroutit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Ovšem letiště blekotajícího tajtrdlíka by se mohlo vrátit ke svému původnímu názvu.

1 1
možnosti
MM

blekotajicim tajtrlikem je nazyvan pouze cleny spolecnosti blekotajicich tajtrliku, kteri si sve podobne obohacene spoluverce predstavuji vsude - i na prazskem letisti:-P

0 2
možnosti
DZ

A jak s komunismem bylo nalozeno po revoluci? Rudi predali vladu maskotovi a ten s nima vladnul dal.

3 0
možnosti
KH

30 let od minulého režimu znamená, že lidé, kteří jej representovali jsou buď důchodci, nebo mrtví.a pokud jsou to tehdejší 30tníci, tak veskrze pochopili, že změna byla nutná. takže strašit tím a brojit proti tomu je čistá hloupost.

0 0
možnosti
MM

chytry clovek se z minulosti pouci.

Hlupak (eufemismus!!) si ji zopakuje.

Ted jde o to, aby se Cesko nestalo zase zemi hlupaku.

1 0
možnosti
PT

No bohužel s těmi "chytrými" hlavně z Prahy si to nejspíš v moderním západním hávu zase zopakujeme, jen místo z Kremlu nám životy budou řídit z Bruselu a pokud nám ty svoje okupační sbory mohamedánských a afrických migrantů proti naší vůli do naší země nasunou tak tahle okupace už nazpátek vrátit nepůjde, tihle už nikdy neodejdou, naopak bude jich rok od roku víc a víc až naši potomci jednou budou prchat s holou zadnicí před násilím, kriminalitou, terorem nebo válkou. Rv

1 1
možnosti

Máme řadu komunistobijců, co jim minulý režim lízali paty a teď si hrají na chartisty a disidenty a řvou na národ:" poklekni lůzo, sklop zrak a styď se. My jsme vrchol morálky, nedotknutelní". Snaží se vpasovat do role morální autority, bojí se opět o svou pozici a udělá vše, aby si zachoval svou pozoci.

4 2
možnosti
OS

O86t44a 26S46a54l81y11k

29. 10. 2019 8:32

Morální autority jste nechali vyemigrovat a zbyli jste tu vy :-P

1 5
možnosti

Mladi si nechteji priznat, ze predchozi generaci se zilo celkove lepe. Bezstarostny zivot. Kde cloveka zdarma vychovali, vzdelali zamestnali a ubytovali a levne zabavili, zdarma lecili, zdarma regenerovali, zajistili jistoty ve stari! S nefachcenkama se nemazlili a vezni byli za mrizemi a ne v ulicich, take diky minimalni zabave necestovani, nehrali hry na internetu a vubec je zadne zabavy nemohly tahnout vic hodin nez zdravo, pak byl cas zde budovat republiku, dnes jsou jen z vybranych deti miliardari a zbytek at si chuchne a plati na svou existenci a na svou strechu nad hlavou, duchodci at skonci pod mostem a kdyz nemas na leky sbirej vicka...ano na ukor silnych, vzdelanych, kteri mohli brecet ti slabsi meli sanci zit. Az vam bude zle 20+, v duchode zavisli na lecich, ktere stejne koupite v horsi kvalite, protoze na ty opravdu dobre nebudete mit, ani na zakroky budete si prat at se vrati komunismus, dneska to vidite jen na vasich zviratkach, kde zakroky jsou pro zvire likvidacni a vy radeji vyberete injekci na onen svet, ale casem to bude stejne i pro lidi, budete starsi a mlada generace vam bude prat aby jste co nejdrive., uz ted vidim jak se rvou o dedictvi vlastni krve jeste za zivota.

3 3
možnosti
OS

O85t58a 78S88a54l37y22k

29. 10. 2019 8:30

Jsem předchozí generace a žilo se podstatně hůře, než dnes, včetně těm důchodcům. Jenom tu lžete, jako komunisté ostatně vždycky. :-(

2 2
možnosti
PV

No - ono se stačí podívat kolem sebe - komunisté tady za 40let postavili školy, silnice, dálnici, železnice, nemocnice, elektrárny atd atd - a nyní se pořádně podívejte na budování za 30 let - dnes je problém vůbec silnice udržovat ve sjízdném stavu , D1 známe všichni a už 10 let se tady diskutuje zda se dostaví Temelín !!

6 2
možnosti
OS

O76t74a 46S76a59l26y29k

29. 10. 2019 8:35

Jděte se podívat, co postavili za stejnou dobu Němci nebo Rakušané. Komunisté tuhle zem zničili i morálně, což se projevuje i na vašem lživém příspěvku.

2 3
možnosti
PB

P27a79v72e43l 47B49e29ň67o

28. 10. 2019 23:19

...Podle výzkumu si více než třetina Čechů nad čtyřicet let myslí, že za minulého režimu se žilo lépe než dnes...takovouhle hloupost může napsat jenom někdo, co tím něco sleduje, nebo pracuje v propagandě.....Období "totalitního socializmu" má mnoho časových dost odlišných údobí. Po roce 1968 už v ten režim nevěřil ani Husák, snad jenom Bilak...a jeho pád nebyla žádná revoluce, ale dohoda velmocí. Důležité je oddělit propagandu a pravdu, správně používat terminologii a nelhat. Lidi nejsou z podstaty blbí...a když něco někdo řekne pravdivě, ještě neznamená, že bylo líp. To jenom noví " stateční" disidenti hledají uplatnění s minimem práce a odpovědnosti. To ale bylo a bude vždy, bez ohledu na režim...

5 1
možnosti
JT

J47i57ř98í 54T88r58e59s50t66r

28. 10. 2019 22:29

Balící papír za totáče ?;-D Maso se balilo do Rudého Práva, které si prodavačky v řeznictví či ze Samoobsluhy musely den předem doma ve svém volném čase natrhat.

0 5
možnosti
JT

J29i71ř35í 19T41r70e88s32t90r

28. 10. 2019 22:06

Těmto názorům napomohla globalizace. Za totáče bylo jídlo na obou březích železné opony kvalitnější, než dnes. Pamatuji Tuzex, kdy se na dobroty musely kupovat Bony načerno. Tuzexové poukázky byly od babek, co neměly jiný plat, než v západoněmeckých Markách. Valuty doma mít nesměli, proto jim je režim sebral a dal tuzexovou náhražku.

Já bych ale chtěl vypíchnout jednu velikou zrůdnost. A to hledání třídního nepřítele, na kterého by bylo možno svést nekonečně dlouhé přechodné období k Utopické komunistické společnosti. Zvané socialismus.

Třídním nepřítelem byli křesťané a náboženství. Diferencovaný přístup ke každé křesťanské rodině. Překážky při přijímání na střední i vysoké školy. Jedničky šly málem na export. Izolace dětí od ostatních - do Pionýru se dostat byl problém, vždy si ředitel základní školy zavolal rodiče do ředitelny, aby tam křesťané své děti nepřihlašovaly. Podotýkám, že to bylo v době, kdy Sokol zakázali.

Do kostela chodili tři pánové v klobouku a zapisovali si lidi a ministranty. Pokaždé to poslali na Národní Výbor a posléze se to předhodilo rodičům na třídních schůzkách ve školách.

Některým rodinám zase řekli, že nemohou mít děti, že se k sobě nehodí. Mamka i tak otěhotněla a prý jak si to představuje, že křesťané mohou mít sex jen při plození dětí a já prý že umřu a matka také. Tak se rodiče rozhodli, že mne dají pryč. Že půjdu na potrat. Rodině však vládla kostelní katolická fanatička a ta šla dát facku komunistickému primáři do Karviné. Že prý o tom, jestli se děti budou rodit, nerozhodují komunisté, ale bůh. No a tak jsem tady ;-D

U jiných křesťanských rodin jsem něco podobného nezaznamenal, asi jsme byli první, na kterých tuto fintu vyzkoušeli. Spolužák, absolutní jedničkář a první na okrese ve fyzikální olympiádě - nechtěli ho vzít na gympl - farář musel napsat dopis někde vysoko....

Další komunistická zrůdnost byla, že falešnými pomluvami a

2 0
možnosti
JT

J11i21ř25í 48T61r81e77s12t87r

28. 10. 2019 22:10

udáními rozeštvávali křesťanské rodiny mezi sebou ..... je toho hodně, to co jsem popsal, bylo hodně stručné.... Komunismus je fanatické náboženství. Věří v Utopii, spravedlivou komunistickou společnost, kde se dostává vše podle potřeb zdarma a pracuje se, když se chce. Mají poutníky, kteří navštěvují svatyně zvané Mauzolea - v Moskvě, Vitetnamu-Hočiminovo mauzoleum, v Pekingu atd. Přijíždějí tam poutníci z celého světa. Mají svou bibli - Leninovy spisy, které mají stovky dílů.... Mají své rituály. Podobně, jako budhisté nemají svého boha ani nebe, ale věří v člověka Budhu, co kdysi žil.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.