Diskuze

Bitva o úspory je ve finále. Boj bude o DPH, třeba na menstruační potřeby

Úsporný balíček, který předložila vláda, čeká už jen závěrečné hlasování. Tři jednací dny potřebovali poslanci na projednávání úprav balíčku. „Po přijetí toho zákona jsme schopni snížit deficit státního rozpočtu příští rok o 97 miliard a v roce 2025 o 150 miliard,“ řekl ministr financí Zbyněk Stanjura z ODS.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Směšné, oni mají ten bruselský socialismus v krvi.

0 0
možnosti
Foto

pětibanda rozhazuje a proto musí brát lidem. To je prý pravicová vláda, leda tak ve snu . Ze slibů lži o nezvyšování daní , které jsou lehce dohledatelné, už musí být jasné i těm, co tuhle bandu volili. A to píšu jako kdysi dlouholetý volič ODS

7 4
možnosti
JH

J48i31ř51í 52H41u14d82e84c

7. 9. 2023 20:42

Kdyby šlo o úspory jsem jednoznačně za,ale tohle? Stát se vůbec neuskromnil, rozdává se jako kdyby byla pokladnice plná...Tu máš dotace, tu máš dávky...Samej poradce, náměstek, vejlet...A skutek utek...Jo tenhle rok s tím asi vydržej, ale ekonomika začne zpomalovat a pak jsem na ty odborníky zvědavej, kde ty prachy budou brát...

7 0
možnosti
Foto

Na téhle vládě je dobré jen to, že pomáhá Ukrajině při obraně. Jinak je to grupa kolektivistů kteří se rozhodli být správnými chovateli lidského dobytka na své daňové farmě. Za nic jiného nás totiž nepovažují.

1 1
možnosti
PP

Nejde o žádný úsporný balíček, ale o další zvýšení daní. Přitom počet státních zaměstnanců od pádu komunismu každoročně roste i když počet obyvatel zůstává prakticky identický, sakra co vlastně ty desítky tisíc lidí navíc vlastně dělají?

Místo šetření to jako obvykle nejvíc odnese zamestnanec protože ten žádné výdajové paušály jako OSVČ používat nemůže, není nadnárodní společnost aby danil v daňovém ráji ani běžná firma aby mohl kouzlit s náklady a snižovat si daňový základ.

7 1
možnosti
JM

J42a95n 85M95a64r66e80k

7. 9. 2023 20:16

To tak je. Nemá cenu se tím zbytečně zabývat. Daleko pikantnější je dnes zpráva u konkurence o Budimexu jak chce stavět naše dálnice nebo ta jak jde korunka do kopru. Zvášť v tom článku u Budimexu je velmi pikantní. Stavební povolení v Polsku do 48 hodin a jde se stavět.

0 0
možnosti
KK

Po přijetí toho zákona jsme schopni snížit deficit státního rozpočtu příští rok o 97 miliard a v roce 2025 o 150 miliard,“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-vladni-usporny-balicek-pozmenovaci-navrhy.A230907_060947_domaci_kop

To řekl Stanjura. Přiznám se, že zírám. Příští a přespříští rok už budeme mít přebytkové rozpočty? Tak to je fajn, středoevropský tygr se probírá k životu

0 3
možnosti
OU
Foto

V těch sazbách jsou takové zmatky, že ani sami tvůrci netuší. Co do které sazby spadá. A v reálu je to takový zmatek, že stejnou surovinu nakoupenou v průmyslu daníme 21% DPH, ve zdravotnických potřebách 10% DPH a v chovatelství 15% DPH. A přitom je to stále tatáž surovina. Ale různé zdanění piva AŠ asi už nic nepřebije.

4 0
možnosti
OU
OU
JH

No,je to problém. Vlády,ale potřebují peníze,aby je mohly rozhazovat. Beztrestně. Bohužel.

5 0
možnosti
OU
MP

Někde jsou zdarma třeba ve Francií

2 1
možnosti
OU