Jiřina Musílková

Jiřina Musílková | foto: Dan Materna, MF DNES

Šéfka VZP: Kvůli nucené správě zkolabovala úřednice

  • 70
Ředitelka VZP Jiřina Musílková tvrdí, že nucená správa ochromila chod pojišťovny. Ve středu podle ní pod tlakem zkolabovala úřednice, hodinu ji museli oživovat zdravotníci. Musílková označila opatření v pojišťovně za politický akt.

ČTĚTE TAKÉ:
Ve Sněmovně se přeli „zapšklý Rath“ a „mafiánka z VZP“

Podle Musílkové nyní vedení Všeobecné zdravotní pojišťovny nedělá nic jiného, než že kopíruje podklady, které chce nucený správce. Materiály podle ní ale vůbec "nejdou" po hospodaření pojišťovny a kontrolu přirovnává k honu na čarodějnice.

Musílková tvrdí, že nucená správa žádá materiály o konkrétních lidech. Správce prý zajímá například to, jaké smlouvy s pojišťovnou má Helena Fousková. Ta nahradila Davida Ratha po jeho jmenování ministrem v čele České lékařské komory.

Úřednici oživovala záchranka
"Kolegyně po čtrnáctidenním psychickém nátlaku a šikanózním jednání ze strany nuceného správce a kontrolních pracovníků zkolabovala. Více než hodinu byla oživována dvěma týmy záchranné služby v mém sekretariátě," popsala Musílková.

Podle Václava Šebora z tiskového odboru ministerstva zdravotnictví se šli kontroloři pouze zeptat vyčerpané pracovnice, proč nedostali požadované materiály. Žena jim prý řekla, že s nimi bude hovořit jen u ředitelky VZP před právníkem.

"V kanceláři u Musílkové pak uviděli ženu už na zemi, dovnitř ale vpuštěni nebyli," řekl Šebor ČTK.

Rath: Tlaku čelí kontroloři
Rath před poslanci ale uvedl, že nátlaku a výhrůžkám naopak čelí členové kontrolního týmu. "Vyšetřujeme Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, nebo nějakou podivnou sicilsko-mafiánskou strukturu?" ptal se ministr ve Sněmovně. - více zde

Nucený správce Antonín Pečenka dostal nedávno policejní ochranu. Jemu a jeho rodině někdo vyhrožuje. Policie vyhodnotila výhrůžky jako vážné a Pečenkovu rodinu má pod dohledem. - více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video