Ministr Rath jednal s řediteli nemocnic.

Ministr Rath jednal s řediteli nemocnic. | foto: Robert Rambousek, MF DNES

Rath slíbil 150 milionů dalším dvěma nemocnicím

  • 61
Pražská vinohradská a olomoucká fakultní nemocnice by do pátku měly dostat 150 milionů korun. Peníze na srovnání dluhů jim pošle ministerstvo zdravotnictví. Slíbil to ministr David Rath po jednání s řediteli obou nemocnic.

"Nemocnice dostanou dnes či zítra doklad o tom, že si peníze mohou vybrat v bance," uvedl ministr. Po odeslání částek zbude podle něj ministerstvu jen několik desítek milionů z celkové částky určené na oddlužení nemocnic.

Zbývající peníze by mělo dostat zařízení, které Rath nechtěl jmenovat. S jeho ředitelem se setká nejspíš příští týden. "Není to žádná z velkých fakultních nemocnic," dodal ministr.

Ministerstvo zdravotnictví koncem února vyčlenilo na oddlužení nemocnic 350 milionů korun, z nichž mu zbylo 150 milionů. Částku 200 milionů si totiž rozdělila tři nejzadluženější zařízení - pražská Thomayerova nemocnice, Bulovka a brněnská nemocnice U Svaté Anny. - více zde

Kvůli vysokým dluhům jim před měsícem přestali čtyři velkodistributoři dodávat léky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video