Rubrika glos Jiřího X. Doležala

Rubrika glos Jiřího X. Doležala. Konopná oprátka JXD. | foto: David Votruba, iDNES.cz

Rakve a mravy zlevnily

  • 93
Uplynulý týden opět potvrdil jasnou budoucnost této země. Třetího listopadu sdružení německých pohřebníků Aeternitatis oznámilo, že se na tamním trhu objevila nabídka diskontních kremací v Čechách.

Významnou položkou, která zvyšuje atraktivitu a konkurenceschopnost zpopelnění na území ČR, je i cena rakví na našem trhu. Nejlevnější stojí 3000 v českých, to jest necelých sto eur.

Tato povzbudivá novina dává historickou satisfakci. Zatímco ještě před šedesáti lety tomu bylo řadu let právě naopak, teď vozí do Čech spalovat Němce. Zpráva navíc potvrzuje stále větší dynamický růst naší ekonomiky a její rozvoj v těch nejperspektivnějších odvětvích.

Kromě recyklace mrtvých Němců jeví se být dalším perspektivním oborem českého průmyslu zpracování i jiných typů německého odpadu. V tomto odvětví však ještě ladíme technologie.

Stejný den, kdy byl zveřejněn nárůst obliby tuzemských kremací, v plzeňské Škodovce zahynul dělník v drtičce odpadu... Věřím, že naše drtičky odpadu brzy dosáhnou stejné úrovně jako krematoria. Podle mých informací omylem žádného zaměstnance v žádném českém krematoriu nezpopelnili nikdy.

V kontextu tohoto vývoje naší ekonomiky je povzbudivý i vývoj tuzemských standardů chování politiků. Jak premiér Paroubek, tak ministr Rath nijak nezakrývají, že Rathem naznačovaná  bigamie je pro ně spíše jeho politické plus, které mu v očích veřejnosti zvedne oblibu.

V zemi, kde úspěšně prosperuje a rozvíjí se průmyslové zpopelňování importovaných mrtvol, je to adekvátní a konzistentní vývoj veřejných mravů. Díky Paroubkově ČSSD jsme se konečně zbavili notorického českého pokrytectví.

Konopná oprátka JXD


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video