Diskuze

Bělobrádek: Penze nesmí trestat ty, kteří vychovávali víc dětí

Skutečná penzijní reforma musí podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka zohlednit to, že někdo vychoval víc dětí, a proto nemá odpracováno tolik let. Bělobrádek chce zbavit stranu nálepky, že je jen pro křesťany, a přivést ji opět do Sněmovny. V rozhovoru pro iDNES.cz také říká, že KDU-ČSL se pod jeho vedením nebude tlačit za každou cenu do vlády.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

KDU-ČSL sice byla v hodně vládách, čili současný stav padá i na jejich hlavy. Na druhou stranu být v koaliční vládě znamená kopromisní práci a navíc tu máme relativně novou krev, oportunisté utekli do TOP apod.

0 0
možnosti

Stále a opakovaně se přesvědčuji, že KDU-ČSL je strana nejen konzervativní, ale i pravicová, se sociálním cítěním. A tím se stává stranou mého gusta.

ODS se svým sociálním inženýrstvím, odmítáním přirozených vztahů a pohrdáním občanskou svobodou se stále více tlačí k ČSSD. Je mi směšné tvrdit, že lidovci jsou vlevo od odeesáků!

Vážím si konzervativních hodnot postavených na evropských křesťanských základech, vážím si pravdy tolikrát relativizované, vážím si úcty k druhému člověku i úcty k přírodě a vážím si občanské svobody, o kterou nás komunisti připravovali čtyřicet let.

:-)

1 0
možnosti
KS

Mám dotaz na pana Holobrádka: ta vaše strana je ta, co za minulého režimu kolaborovala s KSČ?

0 5
možnosti
JK

J64o24s85e26f 39K46r44ů71p51a

2. 10. 2013 15:49

Dotaz na pana Karla Nedovařeného:

vám se jeví jako kolaborace s KSČ že po únoru 1948 bylo ze 46 poslanců ČSL 21 vězněno, 4 z nich popraveni nebo umučeni!!, 11 dalších zvolilo emigraci, předseda strany a tajemník strávili zbytek života internaci!!

Pouze 4 z těchto 46 lidoveckých poslanců pod vlivem toho, co se dělo jejich spolustraníkům s komunistickým režimem "dobrovolně" spolupracovalo...

Rád bych viděl vaše hrdinství - být v té době na jejich místě, pane Nedovařený:-/

Wikipedie - dějiny ČSL [>-]

5 0
možnosti
JV

J98a22n 62V23a48l16t31a

2. 10. 2013 13:01

Nějak pořád nechápu, proč je to závislé na tom, kolik jsem vychoval dětí?! Jsou lidi, kteří celý život, byť bez dětí dřeli pro tuto zem a pak budou ještě "odíráni"? Neměli by mít minimální, resp. žádné důchody hlavně Ti, co nikdy nešáhli na práci a nic pro společnost nebo zemi nic neudělali?

0 2
možnosti
Foto

Myslím, že je to jinak. Nikde jsem nepostřehl, že by se bezdětným měly důchody snižovat. Proto nechápu tu poznámku o odírání. Naopak za odírání považuji, když někdo státu vychová několik daňových poplatníků, kteří pak přispívají i na důchody bezdětných a za odměnu mu stát vyměří důchod 3500 Kč.

1 0
možnosti
JP

nevim, co lidovci huli, ale pokud jsou schopni vyplodit vetu "drive nebo pozdeji dojde k tomu, ze volby vyhrajeme a budeme si vybirat koalicni partnery", pak to musi byt opravdu sluny model.

0 1
možnosti
JH

J91a42n 24H26e69j12d51a

2. 10. 2013 8:36

Přečet jsem jen nadpis a hned mě napadlo, že nejbohatší důcodci by se měli zřejmě rekrutovat z jedné nejmenované skupiny obyvatel.

0 1
možnosti
Foto

Pokud jejich děti budou pracovat a ze svých příjmů jim odvádět ta 2 %, proč ne. Ten návrh je skvělý v tom, že pomůže výrazně rodinám, ale jen těm, kde se chodí do práce a platí se daně. Pobírači dávek si nepolepší.

4 0
možnosti
MD

Jen predvolebni medovina, cim sladsi tim pak horsi povolebni kocovina.

1 0
možnosti
ŠČ

Hezké řeči. Problém je však v tom, že programy se po zvolení programově neplní. Atraktivní program či jeho části má povícero stran, ale na papíru to končí. Stoletá tradice - Lidovci kolaborovali s kdekým již v lidové frontě, pokračovali v tom i po revoluci, byli ochotni jít do vlády s kdekým a ještě jsou na to pyšní ? Neuvěřitelné. Co se týká důchodu pro vícedětné matky : opět se má starat stát svými zákony, aby měly slušný důchod, to si pan Bělohrádek trochu protiřečí. Vždyť správně vychované děti s nadprůměrnými příjmy svou matku jistě podporují, peníze zůstávají v okruhu rodiny a stát do toho nekecá. Pokud děti matku jeho kolegy nepodporují, tak to s tou výchovou asi moc slavné nebylo.

Nicméně, moje nálada se výrazně zvedla po prohlášení : "Nejlepší by bylo, kdybychom vyhráli a sami si vybírali partnery. Dřív nebo později k tomu dojde." Sice jsem si musela vyčistit poprskaný monitor, ale usmívám se dosud.

2 2
možnosti
Foto

Nepochybuju o tom, že správně vychované děti znají své povinnosti k rodičům.

Dobré vy ale bylo, aby se také stát uměl slušně postavit k lidem, kteří mz vychovali nové daňové poplatníky. Ty 3500 Kč, to je přece výsměch, A ono v dnešní době není jednoduché podporovat rodiče, když sám splácíte bydlení a máte výdaje s dětmi.

To, co KDU navrhuje, je správně a snad pro to najde potřebnou podporu.

Rodiny je potřeba podpořit.

2 0
možnosti
PK

P69a65v68e33l 23K17u21n29c

1. 10. 2013 23:43

Už jenom to, jak dnes vypadá diskuse, je úspěch KDU. Trefit ten "správný" model, jak podpořit rodinu a přitom "nediskriminovat" lidi, kteří děti mít nemohou, bude asi oříšek a nemusí se to úplně povést na první pokus, ale je nejvyšší čas začít. Ubývat nás totiž už začalo.

1 0
možnosti
MD

Z pohledu planety Zeme nas konecne zacalo ubyvat. Bohuzel jenom nas a bohuzel pro ni.

1 0
možnosti
JL

Pan Bělobrádek říká: To je dramatický rozdíl oproti pohledu socialistů, kteří říkají, že stát je vaše máma a postará se o všechny od jeslí po domov důchodců.... důležité je, aby se nezvyšovala celková daňová zátěž, aby se snížily daně pracujícím rodinám a aby stát začal šetřit sám na sobě..... Když se podíváme do vašeho programu, máte v něm snížení DPH z 15 na 10 procent ....Jinak si myslíme, že spoluúčast pacientů je v pořádku. Myslí-li tohle výžně, pak mám dojem, že největší programový průnik mají se Svobodnými.

2 1
možnosti