Vít Rakušan

Vít Rakušan | foto: Petr TopičMAFRA

Kvůli dopravnímu podniku a Hlubučkovi se mimořádně sejde předsednictvo STAN

  • 41
Kvůli středeční kauze kolem hospodaření pražského dopravního podniku, po které byl podle médií obviněn i náměstek primátora Petr Hlubuček, bude večer jednat mimořádně předsednictvo vládního hnutí. Hlubuček je členem předsednictva STAN.

Podle zdrojů ČTK chce hnutí reagovat rychle a dají se čekat ráznější kroky. Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu ve středu kvůli hospodaření DPP obvinili 11 lidí.

Pražský primátor Hřib vyzval Hlubučka k rezignaci.

Mezi obviněnými v kauze hospodaření pražského dopravního podniku je podle médií Hlubuček a podnikatel Michal Redl. Hlubuček je členem dozorčí rady dopravního podniku. Podle informací Radiožurnálu jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině a Redl čelí také podezření, že nedovoleně nakládal s omamnými a psychotropními látkami.

„Na dnešní večer jsem svolal mimořádné předsednictvo hnutí STAN. Obvinění Hlubučka rozhodně neberu na lehkou váhu. Další kroky sdělím po tomto jednání,“ uvedl na Twitteru Rakušan.

Policisté zasahovali primárně u Hlubučka, který je také starostou Lysolají. V DPP pak policisté uzavřeli mimo jiné kanceláře členů představenstva, generálního ředitele či šéfů právního oddělení a správy majetku.

Razie na magistrátu. Policie stíhá v Praze 11 lidí kvůli dopravnímu podniku

Hlubuček je starostou Lysolají od roku 2010. Nejprve kandidoval jako nezávislý, později za Starosty. Do hnutí STAN vstoupil v roce 2016, v současnosti je členem předsednictva a celostátního výboru hnutí a předsedou jeho pražské organizace.

Seznam Zprávy letos v dubnu informovaly o údajných nejasnostech kolem Hlubučkových nákupů bytů ve Španělsku v uplynulých letech, z nichž si část pořídil s životním partnerem a lysolajským zastupitelem Jiřím Karvánkem. Náměstek primátora ale odmítl, že by se v této souvislosti dopustil nějakého pochybení.

Starostové budou jednat online. Podle mluvčí Sáry Beránkové bude výstupem z jednání tisková zpráva.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video