V pátek začne počasí na našem území ovlivňovat frontální systém postupující přes střední Evropu k severu. Ilustrační foto.

V pátek začne počasí na našem území ovlivňovat frontální systém postupující přes střední Evropu k severu. Ilustrační foto. | foto: Martin Adamec, MAFRA

Předpověď slibuje období srážek: padat bude sníh, déšť i mlhy

  • 18
Sníh, déšť, smíšené srážky, mrholení, mlhy a ledovka. Tak by mělo podle předpovědi meteorologů vypadat počasí v následujících sedmi dnech. "Budeme se setkávat se všemi typy srážek včetně mrznoucích," řekl iDNES.cz Pavel Borovička z Českého hydrometeorologického ústavu.

"Přes střední Evropu se bude přesouvat k východu oblast vysokého tlaku vzduchu. Po její severní straně bude postupovat teplá fronta, která zpočátku ovlivní i počasí u nás," popsal situaci Borovička.

Středa bude polojasná až oblačná, k večeru pak oblačnosti od severozápadu přibude. Ojediněle se vyskytne slabé sněžení, večer na severu Čech i srážky smíšené nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou na -2 až -6 stupně, při déletrvajícím vyjasnění až na -8 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na -2 až 2 stupně.

Podobné počasí se dá čekat i ve čtvrtek. Oblačnost místy doprovodí slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení a mlhy. Odpoledne bude od západu oblačnosti ubývat. V noci teploměry ukáží -1 až -5 stupňů, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce i -8 stupňů Celsia. Ve dne se pak budou teploty pohybovat v rozmezí -1 až 3 stupně.

Pátek slibuje polojasnou oblohu. Místy se však budeme setkávat s mrznoucími mlhami nebo nízkou oblačností. Později večer bude od jihu přibývat frontální oblačnosti, místy se objeví déšť, který bude ojediněle mrznoucí. Nejnižší noční teploty nepřesáhnou -2 a neklesnou pod -6 stupňů, při sněhové pokrývce můžeme naměřit až -10 stupňů Celsia. Během dne se teploty vyšplhají na -2 až 2 stupně.

"V pátek začne počasí na našem území ovlivňovat frontální systém postupující přes střední Evropu k severu. V dalších dnech bude počasí u nás bude ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad západní a střední Evropou," upřesnil Borovička.

Oblačná a zatažená sobota přinese občasný déšť se sněhem, místy i déšť mrznoucí. Noční teplotní minima se budou pohybovat mezi 1 až -3 stupni, denní maxima mezi -1 až 3 stupni Celsia.

Od neděle do středy meteorologové čekají velkou oblačnost, občas déšť nebo déšť se sněhem, přechodně i srážky sněhové. Ručička teploměru v noci dosáhne na 1 až -4 stupně, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce i na -8 stupňů Celsia. Ve dne pak teploty vystoupají do rozmezí -1 až 4 stupňů, při přechodně zmenšené oblačnosti až k 7 stupňům Celsia.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video