ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Zbytek června bude teplotně průměrný, srážkově nejchudší bude příští týden

  • 3
Teploty v červnu se budou držet běžných hodnot. Nejteplejší bude tento týden, potom se mírně ochladí. Průměrné maximální denní teploty se budou po celé následující čtyři týdny pohybovat nad 22 stupni Celsia. Vychází to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Letošní červen bude podle meteorologů teplotně i srážkově průměrný. Průměrná teplota pro následující čtyři týdny se bude pohybovat mezi 16 a 18 stupni. Tento týden má být nejen nejteplejší i nejdeštivější.

Více na Počasí iDNES.cz

O víkendu se mohou teploty vyšplhat i na 28 stupňů Celsia. V následujících týdnech teploty mírně klesnou a příští týden bude na srážky nejchudší.

„Nepředpokládají se větší výkyvy v celkovém týdenním úhrnu srážek, ale vzhledem k této roční době musíme počítat v rámci republiky s většími regionálními rozdíly (vlivem konvektivních srážek - přeháňky, bouřky) v celkovém úhrnu srážek,“ uvádí ČHMÚ ve své dlouhodobé předpovědi.

Průměrné maximální denní teploty se budou všechny následující čtyři týdny pohybovat nad 22 stupni Celsia. Nejnižší noční teploty mohou klesnout pod 12 stupňů.

Déšť bude postupně slábnout, v průběhu týdne očekáváme slunečné dny


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video