Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Naše děti trpí postižením kvůli lékařům, tvrdí matky. Chtěly jiný porod

Amálka, Viktorka, Ríša, Markétka a řada dalších malých dětí mají stejné zdravotní postižení: těžkou obrnu ruky. Tu jim podle tvrzení jejich rodičů způsobili zdravotníci při porodu, když nedbali na obavy matek a neprovedli císařský řez. Lékaři se hájí, že jejich postup je správný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

O způsobu porodu vždy rozhoduje porodnik. Článek je taky dost zavádějící, pokud je už porod rozběhly, řidička přijede do porodnice, dítě už sestoupilo, , už nejde dělat císařský rez.

Pokud je matka trochu chytra, vždy si řekne jak chce rodit a kde chce rodit .. a zařídí si to.

Tohle je spíše článek, kdy se matky moc neptaly, nerešily.

0 0
možnosti
EK

No ano, o způsobu porodu rozhoduje porodník. To je obecně tendence při výchově žen a dívek, vštípit jim, že o jejich těle a celkově osudu rozhoduje a má rozhodovat někdo jiný. A ty ženy z články byly tak hloupé, že tu pitomost přijaly za svou a teď řeší následky. Ony, ne porodník, co rozhodl. A to je to, o co kráčí.

0 0
možnosti
MM

Nejprve ezobio matky hromadně bojovaly proti císařům za přirozené porody, a nyní, když už se jim podařilo nastolit v porodnictví takovou kulturu, zase opačný problém. Dělat porodnictví v této době je o kejhák, vždycky bude něco špatně, co se ze zpětného pohledu dalo udělat jinak. Jenže porodník možnost rozhodování na základě zpětného pohledu, při znalosti výsledku, nemá.

10 4
možnosti
AL

Pacient bude ten, kdo bude žít s případnými následky. Lékař by měl objektivně popsat možnosti, ale neměl by rozhodovat za pacienta (pokud je to možné).

0 0
možnosti
JK

Císař není na přání? Vždyť je v ČR kupa porodnic, kde císařem rodí třetina žen. Ale plánovaný císař je velmi špatná věc.

2 0
možnosti
NB

Jsem ráda, že tyto matky bojují za práva dalších žen rodit tak, jak chtějí ony. Ne, jak chtějí lékaři. Můj první porod proběhl naprosto dramaticky, syn se narodil v podstatě mrtvý( zvon, kleště, skákání po břiše, nakonec velmi akutní císař), ale lékařům se ho povedlo na poslední chvíli oživit. Mne poté zachraňovali 3 hodiny na sále. Již v porodnici mi lékaři po porodu řekli, že druhé nesmím rodit přirozeně. A světe, div se. O 4 roky později mne lékaři v druhé porodnici zkoušeli přemluvit k přirozenému porodu!!!!! Nakonec jsem je pomocí lékařských zpráv z 1. porodu přesvědčila já. Ale tvářili se, jakou výsadu mi nedovolí...Připadala jsem si jak blázen. A výsledek zjištění po 2. porodu?: Pokud bych lékaře nepřesvědčila k císaři, pravděpodobně bych během přirozeného porodu zemřela já nebo dcerka. Nebo my obě. Na férovku mi to po operaci řekla lékařka, která mne operovala. A 3. dítě již v žádném případě mít nesmím. Takže kecy o přirozeném porodu, kdy lékaři přece chtějí pro matku a dítě,, to nejlepší" a císaře ani po 1. špatné zkušenosti nedovolí, mne opravdu dojímají....

22 9
možnosti
MM

Nejlepší je pak ta možnost ztrestat porodníka, když se volba matky nepovede.

8 1
možnosti
IL

Pane Vacku a další, souhlasím s vámi v tom, že lékaři to rozhodně nemají jednoduché. Ale ani rodiče dětí postižených při porodu. Některým komplikacím se předejít nedá, nelze je ani předvídat. Zmíněné matky se jich však důvodně obávaly. Situaci vnímají tak, jak to popsaly, protože právě proto žádaly o císařský řez - kvůli velikosti plodu a dalším zdravotním problémům, které měly, či dystokii ramének u předchozího porodu. O těchto rizicích hovoří i odborníci, ale ne vše se vejde do jednoho textu. Pro doplnění alespoň část citace z odborného článku porodníka: Mezi základní rizikové faktory, které mohou přispívat ke vzniku dystokie ramének, počítáme zejména obezitu, multiparitu a diabetes mellitus. Riziko vzniku dystokie ramének za porodu se zvyšuje s rostoucí váhou plodu. Významným rizikovým faktorem je rovněž dystokie ramének v předcházejícím těhotenství... Proto jsou matky přesvědčené, že v jejich případě by se při císařském řezu téměř jistě (ale nic neplatí stoprocentně) narodilo zdravé dítě.

12 6
možnosti
JL

Tak ať to potom děťátku maminky vysvětlí, že zkrátka byly moc vypapané a nesvádí vinu na lékaře. Většina lékařů dělá co může, pacienty řeší ještě zpětně doma po telefonu - zajímají se i ve svém osobním volnu a vy, paní Lesková, těmito "štvavými" články moc ke klidu nepřispíváte Když se něco pokazí, tak se člověk logicky snaží hledat, co mohlo být jinak, chápu jejich smutek. Ať se klidně změní systém a žena ať si vybere, jak chce rodit. Ovšem pokud začne po SC krvácet, zase se bude hledat vina u lékařů. Začarovaný kruh.

7 5
možnosti
VS

Jak tohle chcete řešit? I v článku se píše císař představuje násobně vyšší riziko jak pro matku tak pro dítě a lékař musí zvážit rizika. To že si matka někde na netu přečte že kdyby rodila císařem, tak nedojde k těmto komplikacím neznamená že nedojde k jiným a třeba ještě závažnějším.

22 1
možnosti
EK

A taky se tam píše, že to není pravda.

NHS to má podchycené, tam jedou na statistiky ve všem.

Riziko pro dítě - říznutí, potíže se dechem. Říznutí je vždy jen povrchové, kosmetická ranka, zahojí se bez následků. Potíže s dechem se v nemocnici snadno vyřeší.

Pro matku je to horší, protože jizva a všechno, co to obnáší, ale pokud se žena rozhodne, že raději obětuje kus svého zdraví, než zdraví svého dítěte, nevidím důvod jí bránit. Je to většinou žena, kdo nese hlavní tíhu důsledků narození postiženého dítěte do rodiny, a to jí asi pak bude jedno, že furt vypadá hezky v bikinách.

http://www.nhs.uk/conditions/caesarean-section/risks/

15 8
možnosti
LV

L36e51o67š 76V89a60c55e31k

17. 2. 2024 22:14

Jsou i ženy které si císařský řez vypnutí a pak mají zdravotní následky, které by u normálního porodu nebyly. Po bitvě je každý general a porod je vždy svým způsobem riziko. Spíš jde o to aby byl u porodu i zkušený porodník, protože jakmile se méně zkušený porodník dostane do stresu, tak se pak může stát že tomu dítěti opravdu může ublížit. Na druhou stranu ten doktor pak ví že jde o život a ví že prostě musí udělat něco za každou cenu. Fakt to ten doktorům nezávidím.

19 0
možnosti
EK

Jo, ale můžou se řešení těch potíží věnovat, protože nerotují kolem postiženého děcka.

0 0
možnosti
Foto

Před porodnicemi byla vysoká dětská úmrtnost včetně úmrtnosti rodiček. Dnes se ženské vztekle vozí po doktorech za to, že něco nedopadlo podle jejich představ. Neuvědomují si, že nebýt porodnic, dítě i matka by nemusely přežít vůbec. My jsme rodili 2x v Motole a měli jsme takové veliké potíže, že nebýt tamějších odborníků, stal bych se tehdy bezdětným vdovcem.

41 2
možnosti
ZH

Plně souhlasím. Jenže plno rodiček rodí velké děti a ty prostě malým otvorem neprojdou.

Pokud gynekolog rodičky rozhodne o císařském řezu nechápu jak nějaký doktor na telefonu, který rodičku nezná rozhodne jinak.

23 2
možnosti
Foto

J55i52r68k24a 51H32o65n71c24ů

17. 2. 2024 21:59

Holky si přečetli na internetu, jak je to správné a jak to má být. To je daleko víc, než usmrkaných šest let studií na lékařské fakultě.

19 8
možnosti
DNP

a minimálně dalších 5 let praxe po fakultě

14 0
možnosti
Foto

D72a39v23i23d 92R73i52e80s83z

17. 2. 2024 21:26

Jen jestli nejsou postižené ty matky...

15 14
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vítězkou prezidentských voleb v Mexiku se stala Sheinbaumová, vyplývá z průzkumů

3. června 2024  6:18

Vítězkou nedělních prezidentských voleb v Mexiku se zřejmě s velkým náskokem stala bývalá starostka...

Firmy už nechtějí brát brigádníky. Kvůli změnám v zákonech se to nevyplácí

3. června 2024

Premium Počet firem, které hledají brigádníky na sezonní práce nebo na záskok za zaměstnance na dovolené,...

V debatách se mi daří, říká Nerudová a hájí migrační pakt: Solidarita je základ

3. června 2024

Za minimum považujeme čtyři mandáty. Takové ambice představila ekonomka a neúspěšná kandidátka na...

ANALÝZA: Prokličkuje se Izrael k mírové dohodě? Ukáže se, kdo to myslí vážně

3. června 2024

Premium (Od spolupracovnice MF ­DNES v Izraeli) Válka trvající osm měsíců vyvolává napětí jak uvnitř izraelské společnosti, tak na mezinárodní...