Policie stále nedopadla útočníky přestřelky v Řepích

Řepy - Policistům se zatím nedaří dopadnout zbývající dva z trojice násilníků, kteří v sobotu krátce před pátou hodinou ranní přepadli mladého muže v Galandově ulici v Praze 6 - Řepích. Třetímu útočníkovi napadený muž, který pochází z bývalého Sovětského svazu, vytrhl pistoli a smrtelně ho postřelil. Vyšetřovatel nepočítá s tím, že by napadeného sedmadvacetiletého muže za zastřelení útočníka stíhal. "Předpokládá se, že obviněn nebude, ale na sto procent to dnes ještě nelze říci," řekla Gabriela Škoulová z tiskového oddělení pražské policejní správy.

V takovýchto případech musí vyšetřovatel zkoumat, zda napadený použil přiměřený způsob obrany.

Napadený muž musel po události vyhledat lékařské ošetření, po
kterém byl propuštěn do domácího ošetření.

Tři násilníci svoji obět nejprve udeřili do hlavy topůrkem a poté na něj vystřelili z pistole. Napadený muž se však ubránil, neboť útočníkovi vytrhl střelnou zbraň, vystřelil a jednoho z útočníků zasáhl.

Policie v souvislosti s tímto případem o víkendu zadržela jednadvacetiletého česky hovořícího L. F. Podle policejního zdroje, který si nepřál být jmenován, je podezřelý, že akci zorganizoval, i když přímo na místě činu nebyl. Vyšetřovatel ho obvinil z pokusu úmyslného ublížení na zdraví.

Škoulová uvedla, že zadržený muž u výslechu odmítl své komplice prozradit. "Ten obviněný v podstatě tvrdí, že jejich totožnost nezná," řekla.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video