Kateřina Jacques podle sousedky křičela a cloumala s ní.

Kateřina Jacques podle sousedky křičela a cloumala s ní. | foto: Dan Materna

Policie řeší konflikt Jacques se sousedkou

Poslankyně Strany zelených Kateřina Jacques údajně v pondělí napadla svou sousedku. Případ vyšetřuje policie jako přestupek proti občanskému soužití. Jacques nařčení odmítla. Na případ upozornil deník Právo.

Podle listu se v bytě poslankyně konal večírek a sousedka zavolala kvůli rušení nočního klidu městskou policii.

Po odjezdu strážníků prý Jacques šla za sousedkou, bez souhlasu vešla do jejího bytu, křičela na ni a cloumala s ní.

"Je to od začátku smyšlená, vykonstruovaná kauza, kterou se cítím být vážně poškozena, a je to křivé obvinění," řekla poslankyně ve Sněmovně.

Podle Jacques vyvrcholily incidentem opakované spory. Sousedka na ni prý neustále bezdůvodně posílá policii a dělá jí problémy.

Nejsme hlučná rodina, říká poslankyně
Jacques tvrdí, že do sousedčina bytu nevnikla. "Je to absolutně smyšlené, stejně jako to, že pořádám večírky a všechno ostatní, co o mě ta paní tvrdí," řekla. Policie ji prý zatím nekontaktovala.

Problémy podle ní začaly poté, co byla zvolena poslankyní. "Buď je to nějaká msta, nebo snaha mě poškodit," uvedla. Popřela také, že její rodina sousedy ruší hlukem.

"My nijak hlučná rodina nejsme, v tom domě bydlíme deset let. Máme dobré sousedské vztahy a nikdy jsme žádné problémy neměli," doplnila.

Nebylo by to poprvé, co by se Kateřina Jacques ´připletla´ ke konfliktu. Před rokem měla potyčku s policistou, který sloužil na 1. máje. - více zde

Reportéři ji také zachytili během blokád na Nuselském mostě při zasedání Mezinárodního měnového fondu v roce 2000. - více zde

Omlouváme se všem slušným čtenářům za to, že jsme zrušili diskusi pod článkem. Někteří jiní ji bohužel zneužívali k opakovaným rasistickým a vulgárním výpadům, které už nešlo mazat jednotlivě.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video