Pavel Bém

Pavel Bém | foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Pojedu starostovat do Suché Loze. Na kole, vzkázal Bém

  • 12
Příběh "starostování" primátora Pavla Béma v obci Suchá Loz na Slovácku připomíná tak trochu zdlouhavou zápletku v mýdlové opeře. Primátor se na východ Moravy vypraví na kole. Na jak dlouho, to ale není stále jasné.

Nejdříve nabídku starosty Petra Gazdíka, aby si na jeden červnový týden prohodili křesla, přijal. Pak ji kvůli operaci kolena odložil, nakonec se zdálo, že je s výměnou konec. - čtěte Bém nedodržel slib, uraženého starostu malé obce označil za ješitu

A teď už se Bém na východní Moravu zase chystá. I když ne na celý týden, ale alespoň na den dva. "Starostování v Suché Lozi musíme brát s nadsázkou, stejně jako primátorování pana Gazdíka v Praze, protože ze zákona o obcích i Praze je jasně daná odpovědnost zvolených zástupců," napsal v textové zprávě Bém.

Pavel Bém na koleTřetí týden v srpnu se prý bude primátor na bicyklu potulovat po Zlínsku a načas se zabydlí i v Suché Lozi. "Těším se na Slovácko i na každodenní starosti obcí," vzkázal Bém.

Jenže - těší se i starosta Gazdík? "Já do Prahy nechtěl, ale on slíbil, že přijede, když si to vyměníme. Jsem skaut a jsem zvyklý slovo splnit," opáčil Gazdík, který pražskému primátorovi slibuje práci na 24 hodin denně: úkolovat brigádníky, zařizovat plynovod i pečovat o školku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video