Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pochodeň 2003

Redakci iDNES se podařilo získat plné znění textu, kterým se Zdeněk Adamec rozloučil se světem. Upálil se 6. března 2003 v půl osmé ráno v Praze na Václavském náměstí. Text přetiskujeme v plném znění bez jakýchkoliv grafických či jazykových úprav.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Roman Mäsiar, Mlada Boleslav. doctor1143@seznam.cz

9. 4. 2003 21:58
Pojdme jinym smerem!
   Reseni pro nas a tim i pro
nastupujici generace vidim v omezeni konzumu, v samozasobitelstvi, v postupnem opousteni tohoto vykorenujiciho, malo motivujiciho, pro vetsinu z nas prilis rychleho, matouciho, na takzvany "uspech" orientovaneho zivotniho stylu.
   Zdenek Adamec a Roman Masl, oba mladi, velmi vnimavi synove naseho naroda, upozornili svymi do krajnosti jdoucimy zoufalymi ciny na nesvary v nasi spolecnosti. Cesta kterou se ubirame, je spatna. Nastesti jsou tu krizovatky, pojdme jinudy!
   Jsem bez nab. vyznani a prislusnosti k jakekoliv cirkvi.
0 0
možnosti

Roman Mäsiar, doctor1143@seznam.cz

5. 4. 2003 20:19
Vsem kdo premysleji.
Jiz jako dite jsem byl jiny. Pocitoval jsem ze neco s nami lidmi neni v poradku. Ze necemu nerozumime, ze neco rozhodujiciho nechapeme, nevime. Az na vyjimky nepracuji psychyatri nebo psychologove s astrologii. Vetsina z nas zna sve znameni zverokruhu, malokdo vsak vi o vlastnostech toho ktereho. Nenapadlo nikoho z nas ze tu jsou souvislosti? Zdenek Adamec a Roman Masl byli narozeni ve znamenich ktera nemaji tzv."hrosi kuzi", ktera jsou introvertni, jdou do hlubky kazde veci, problemu, situace...
0 0
možnosti

DEFFEL

2. 4. 2003 11:01
DEFFEL
0 0
možnosti

Peta

22. 3. 2003 17:35
koán
666. Brzy nashledanou. Já jsem připraven.
Hodně z vás bohužel ne! 
0 0
možnosti

Fanda Beewize(fanda.bw@seznam.cz)

14. 3. 2003 13:28
Stalin mel pravdu
Uz Stalin rikal, ze smrt jednotlivce je tragedie a smrt milionu lidi jenom statistika. Lidi vzpamatujte se, samovraha neozivi uz nikdo a zivot jede dal. (Za par tydnu uz stejne bude zapomenutej jako skupina New kids on the block....). 
0 0
možnosti

Dejf

2. 4. 2003 19:26
Re: Stalin mel pravdu
Je na nas, jestli zapomeneme, mnozi asi chcete.
0 0
možnosti

Super Fantomas

13. 3. 2003 19:41
Chudák měl bojovat ne umírat.Budiž mu země lehká.To je jen kvuli te AMERICE pořad chce bojovat a Nedávat život Je to velky chudak a velky hrdina.
0 0
možnosti

Super Fantomas

13. 3. 2003 19:37
že bych se taky upálil?
0 0
možnosti

Super Fantomas

13. 3. 2003 19:36
Páni
Že bych se taky upálil?
0 0
možnosti

er

13. 3. 2003 17:01
NEBUDTE LINI A PRECTETE SI TO... dyk
Zdenek otevrel mnoha lidem oci. Tim zoufalym cinem, jak to nekteri nazyvaji. On ve sve podstate je zoufalym cinem. Protoze zmenit zabehany mechanismus ve svete je asi jako postavit pyramidu az do nebe... proto, kdyz videl tu beznadej, umocnenou tim, ze TO NIKOHO NEZAJIMA A NIKDO S TIM NIC NECHCE DELAT, se rozhodl spachat tento cin. Musime se zacit snazit. VSICHNI. Otevrit oci a prestat se zajimat jen o svuj pisecek... Protoze ve skutecnosti nikdo nema svuj pisecek. Vsichni mame jeden spolecnej... Zemi... a jestli na to ted dale budeme kaslat jako do ted, tak pujdeme brzy vsichni do haje...
Co bylo hlavni myslenkou Zdenka? Ne Windows ani sledovani televize, ale celkovy stav teto upadle spolecnosti. Windows nesiri zlo, neni to vubec to nejdulezitejsi co bys mel udelat.Dokonce ani televize nemusi sirit zlo,pokud ji sleduje clovek,ktery se nenecha lehce zmanipulovat. A prave tim jsou DETI a take lide, u kterych je TV jedinym zdrojem informaci. Zacni vice jezdit hromadnou dopravou nebo si aspon predelej auto na plyn. Snaz se pri rozhodovani neprosazovat jen ekonomicke ale i ekologicke hledisko. Vyjadri svuj nesouhlas se stavem spolecnosti a bud ochotny tomu venovat aspon trosku energie, abys o tom premyslel a snazil se na neco prijit. Sdruzuj se s ostatnima lidma, prijdes na vice. Vic hlav vic vi. A na vic prijde. Zacni uvedomovat take ty neuvedomele lidi, kteri se nechovaji zrovna nejlepe. Aspon se o to pokus. Snaz se. Nevyhazuj bordel na ulici, nekupuj si spreje a lednicky s freony. Snaz se pochopit ostatni svet, respektuj kazdeho nezatracuj ho treba jen proto ze vyznava Islam. Chovej se eticky. Tak, jak chces aby se lide chovali k tobe, tak se chovej k nim. Vzdelavej se. Nejen faktograficky, ale i duchovne. Projdi si par praci o stavu globalizovaneho sveta, o ekologii a finacnich zajmech a POVAZE nadnarodnich korporaci a mocenskych velmoci jako je USA. Nevim do jake miry jsi uvedomely clovek a vnimas to, co se kolem tebe deje. Podivej se na internetu, jsou tu toho hromady. Jen se priprav, ze narazis na spousty odporne spiny. Pak zjistis, ze problemem neni Microsoft, ale sobeckost bohatych lidi. Narazis na stovky neuveritelnych udaju. Vis treba, ze 358 globalnich nejbohatsich miliardaru ma majetek asi jako rocni prijem 2,1 miliardy nejchudsich lidi na svete? Proc to tak je? Volej po tom, aby se spolecnosti zacaly chovat eticky. Chtej to po nich. Ne tim, ze budes rozbijet vylohy (tem co to delaji to je ve skutecnosti docela jedno). Musime zacit soustredovat tvurci energii do urcitych oblasti. Internet je k tomu vybornym prostredkem. Nesmej se, kdyz to nikdy neudelame, nidky nevyjde na svet reseni. NIKDY. A pokud se budeme snazit, mozna se to podari nam nebo nasim naslednikum.
Videli jste MATRIX? Urcite jo, kultovni film. Vzpomente si, jak v jedne scene chytli Morfeuse agenti a vyslychal ho ten sef agentu. Rikal mu, ze my, lidi, jsme jako paraziti, kteri jen prijdou vsechno spotrebuji, vycucnou vsechny zdroje, nechaji jen odpad a spinu a odtahnou nicit dal. Rikal, ze lidstvo je jako RAKOVINA. A mel relativne pravdu. LIDSTVO SE DOKAZE CHOVAT JAKO RAKOVINA, ale ze sve PODSTATY takove neni. Umi tedy i neco jineho. Kazdy z nas ma takove schopnosti, o kterych ani nevite. Protoze ve Vas spi. Probudte je. Kazdy je schopen vseho,ceho jsou schopni ostatni. Veda umi popsat jen mizivou cast (asi 20 % funkci lidskeho mozku - k cemu slouzi) o zbytku nema ani tuseni.
NECHOVEJME SE JAKO RAKOVINA. CHOVEJME SE JAKO LIDE, JAKO VYSPELE BYTOSTI. A nereagujme na rozumne prispevky formou Ha! Ha! Ha! nebo XXX. To by umel i ten nejvetsvi primitiv, ne nejvyssi forma zivota na Zemi (bez urazky).
Ja jsem se rozhodl, ze budu zit pro to, abych neco pro tuto spolecnost udelal. Nejak citim, ze to je muj ukol. Treba toho nezvladnu moc, ale alespon do toho dam vsechnu svou energii. A ta energie a snaha muze pritahnout dalsi lidi, kteri to dotahnou treba jeste dale. Ale kdyz to vzdam, nic se nezmeni. jestli mi neco chcete, napiste mi na mejla airmt@seznam.cz. Je TREBA ZACIT NECO DELAT, O.K.?  ASPON TO ZKUSTE, LIDI!!!
0 0
možnosti

Lucie Lapkova

13. 3. 2003 17:14
Re: NEBUDTE LINI A PRECTETE SI TO... dyk
Mas moji naprostou podporu,jsem vazne moc rada,ze se najde clovek ,ktery se snazi zmenit tuto zkorumpovanou spolecnost,je nutne ovsem otevrit oci a chtit , proste jen nebyt tak otupeli a snazit se prispet vsemi moznymi prostredky,vyuzit moznosti,ktere mame ke zlepseni nasi spolecnosti,lide prosim probudte se a pojdte s nami
0 0
možnosti

Fanda Beewize

13. 3. 2003 16:29
Firestarter rulez!!
Ty ubohej sra*i, tedka tak zmenis leda tak ho**o-muzes akorat lizat pi*u princezne diane. Ja mam zlo rad a znecisteni taky, na takovy jak ty by meli bejt zakony. Nehas co te nepali, zmr*e.
0 0
možnosti

zzzzz

13. 3. 2003 17:00
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  19:28

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Skandály potápí AfD. V průzkumech je předehnali vládní sociální demokraté

30. dubna 2024  19:24

Vládní sociální demokracie (SPD) německého kancléře Olafa Scholze, která v posledním roce v...

Z Německa chtějí chalífát. Gangsta pop-islamisté jsou dosud nepoznaná hrozba

30. dubna 2024  19:23

O víkendu šokovala Německo, když na demonstraci v Hamburku vyzývala k vytvoření chalífátu. Tajným...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41

Na 24 ze 168 stanic fungujících alespoň 30 let v úterý, poslední den měsíce dubna, kdy se tradičně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz