- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dnešní strávníci to nemají lehké. Pečivo musí být zásadně čerstvé, křupavé, ideálně ještě teplé. Už po pár hodinách tvrdnutí je pro ně „nepoživatelné“. U ovoce a zeleniny hledají dokonale symetrické tvary. Složité to mají i s mléčnými a masnými výrobky: datum spotřeby je rudý vykřičník, ke kterému se nesmí přiblížit ani na pár dnů.
V restauraci či v jídelně je tuze těžké spořádat všechny chody, když má zůstat místo ještě na moučník. A ohřát si k večeři nebo druhý den zbytky od navařeného oběda? Tak to vůbec. Šup se vším do koše.
Nejlépe umějí hospodařit Španělé (30 kg vyhozeného jídla na osobu za rok) a Slovinci (36 kg), nejhůř jsou na tom Portugalci (124 kg), Italové (107 kg) a Malťané (92 kg).
Připojte se ještě dnes a získejte:
Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel