Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Platy policistů

Dovolte mně, abych se velmi krátce vyjádřil jako občan a čtenář k platům policistů, hasičů a vězeňské služby. Často slýcháme srovnávání v tom smyslu, že přece jmenované skupiny nemohou mít více peněz než např. učitelé a úředníci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SpeedyJim

17. 10. 2004 17:27
Hnusilovi a podobným
Přečetl jsem si vaše výlevy a je mi z toho dost nevolno. O policejní práci, natož prási hasičů a bachařů nevíte zhola nic a o práci učitelů a vojáků máte jenom vlemi zkreslenou představu. Srovnáváte nesrovnatelné. Ono totiž hodně učitelů k policii nastoupilo, ale jen velmi málo z nich se dokázalo prosadit a to i v soutěži s těmi tzv. vyučenými s maturitou. A dokonce se někteří znovu od policie vracejí zpět do školství, protože zjistili, že u policajtů žádné leháro není. Pokud se týče platů tak nelze vůbec srovnávat plat po prvním roce služby, vím to z první ruky, protože učitelé jdou přes prázdniny na pracák, aby škola ušetřila a vím, s jakými ciframi se tam přihlašují. Tedy pro ty co toto nepochopili - mají větší platy než policisté, podtrhuji v čistém. A to učí několik hodin denně, 7 hodin denně je naprostá výjimka jednou za týden, úvazek mají zpravidla na 20 hod. týdně. Kdyby jste opravdu znali pracovní podmínky policistů, hlavně na těch nejnižších úrovních, tak budete zvracet a řvát o lidských právech.  Další příklad: vojáci versus policie. Vím, že chlapec 23 let u vojenské policie má 31 tis, čistého po roce služby.  Jeho otec sloužící u policie 28 let má 18 tis. čistého a to i s příplatky za soboty, neděle a noční. Takže, díky Tvrdíkovi a Kalouskovi se mají vojáci tak,jak se mají a to jsem ještě nemluvil o vojenských rentách. Závěrem - všichni, co do toho kecáte, napřed si ověřte fakta. 
0 0
možnosti

Fuches

17. 10. 2004 20:07
Re: Hnusilovi a podobným
Nelze než souhlasit. Vše další by bylo zbytečné. Trefil jsi to zcela přesně, byť soustava "nad demokracií bdících občanů "nebude souhlasit. Neboť fotbalu, zahraniční politice a policejní práci rozumí v tomto státě naprosto každý.
0 0
možnosti

Kubatech

17. 10. 2004 9:24
Doba práce
Kdybych byl učitelem, dělal 30 hodin v týdnu, měl 3 měsíce prázdnin, tak bych seděl v koutě a držel hubu...
0 0
možnosti

bdelyc

18. 10. 2004 12:24
Re: Doba práce
Učitelem můžete být snadno. Stačí absolvovat VŠ, v mém případě univerzitu, mít 30 let praxe a hrubého 19 000 Kč. Policisté v Rakousku berou o 5% méně, než průměr, u nás to bude asi + 60%. Zločinnost v Rakousku je podstaně menší, počet kradených vozů asi 10 nižší.  Zločinnst v Praze je na 100 000 lidí větší, než v Chicagu. Platy učitelů v Rakousku jsou s námi nesrovnatelné . Pokud závidíte učitelům, nic Vám nebrání učit. Dokonce ani VŠ už možná třeba není. Během odpoledne a údajných 3 měsíců prázdnin můžete pracovat jako soukromé očko. Pak se ozvěte a pokud možno slušně.
0 0
možnosti

pawouczek

15. 10. 2004 11:12
nezavidim
 nezavidim a at maj.. a kdo chce mit at se k nm prida...rozhodne v tom vidim vetsi smysl nez ruzna nicnedelani v dozorcich radach a ruzne zlate padaky. Vubec se mi to nezda prevratne vysoky prijem.. da se rict tak na dustojne ziti v tomhlenctom svete penez. A mi by se teda nechtelo 27 let slapat chodnik a cekat jestli nahodou nejaky kreten na mne nevtahne kver.
0 0
možnosti

iuos

15. 10. 2004 7:29
hmm
vyšší platy ano - rentu ne
0 0
možnosti

HAL9000

14. 10. 2004 22:30
Není to tak horké ...
Pisatel dopisu je zřejmě pod vlivem posledních těžkých havárií, nebo bankovních loupeží, které viděl v televizi. Měl by si uvědomit, že toto jsou extrémy. Existuje spousta policistů, sloužícících v regionech, kterým se taková vyjímečná a náročná situace stane jednou, dvakrát do roka a jinak většinu pracovní doby stráví celkem v poklidu a bez zvláštního rizika. Ale zvýšení platů a tučné renty se týká i jich. Je to nemravné! 
0 0
možnosti

Fuches

14. 10. 2004 22:40
Re: Není to tak horké ...
Souhlasím,ale vem si, že k tomu nutno přičíst i fakt, že se převážnou část pracovní doby zabývaj lidma, který bych já nechtěl ani potkat a chtě nechtě se to na nich musí odrazit. Dohadovat se s ožralejma menšinama,vyřizovat domácí hádky, to se na nich podle mne musí časem nějak odrazit. Osobně bych to nedělal ani za zlatý prase a o hasičích ani nemluvim.  
0 0
možnosti

Fuches

14. 10. 2004 20:46
Každému co jeho jest
No už vidim jak se pan učitel zašlapává obden v uniformě na chodníku a řeší střety se soustavou různých menšin. Případně jak brání Kongresový palác před deštěm dlažebních kostek z Lumírovy ulice. Takže proto asi ten diskriminační věk. Ve 30ti letech by měl už podle mne něco vyšetřovat, případně velet, což bez předchozí praxe dost dobře nejde.
0 0
možnosti

ODSakEda

14. 10. 2004 20:37
DISKRIMINACE!
Pisatel píše: co brání třeba učitelům jít k policii! No právě, brání! Zatímco když zaměstnavatel někoho odmítne pro jeho věk, je to DISKRIMINACE a dnes navíc brutálně trestná!!! Zatímco služba u policie je omezena! Nevím ted přesněm jestli ve 30 nebo 35 letech, ale nad tento váš věk nelze jít k policii! (Leda jako uklízečka...)
0 0
možnosti

AlienDUDE

14. 10. 2004 23:00
Re: DISKRIMINACE!
Diskriminacni je hlavne zakon proti diskriminaci.
0 0
možnosti

0100

14. 10. 2004 19:22
Mám pocit, že ze stran pisatele dočlo k dezinformaci...
Nejde ani tak o zvýšení platů, ale hlavně výslužné, které neúměrně opět zatíží státní rozpočet. Navíc odejdou právě nejzkušenější policisté. Doporučuji článek :
Tam uvidí pisatel článku celý problém komplexně i s armádou a všech, kteří jsou vypláceni podle služebního zákona. Článek argumentuje seriózními statistikami. Jen je třeba si uvědomit, že je to velmi ožehavý problém, kde je třeba pracovat rychle. A to měl na mysli i Kalousek, ten jediný pochopil rozpočtovou past.  Gross ba měl za podobný zákon odstoupit.....
0 0
možnosti

qqwwee

15. 10. 2004 7:21
Re: Mám pocit, že ze stran pisatele dočlo k dezinformaci...
Kalousek toho právě moc nepochopil, protože rozpočtovou past odstartoval jako náměstek ministra obrany, když před třemi lety prosadil zákon o armádě, podle kterého vojákům náleží nehorázné výhody, které pobírají za to, že nic nedělají. Výhody se dají akceptovat v případě válečného nasazení (za dobu v misi a pod.), ale ne za hraní nohejbalu. Tento propastný rozdíl v platech mezi policií a armádou způsobil migraci policistů k armádě. Tomu mělo zabránit zvýšení platů u policie. Kalousek, kdyby byl férový člověk, tak by tuto chybu přiznal...... 
0 0
možnosti

Dr No

14. 10. 2004 17:35
V Orwelově Farmě zvířat,
protěžují prasata psy, aby s jejich pomocí mohla ovládat ostatní zvířata. To že stát protěžuje ozbrojené složky, má zcela nepochybně stejný dúvod. Tato politika  zcela otevřeného a nezaslouženého zvýhodňování těchto lidí plní zřejmý účel - staví velmi účinně bariéru mezi tyto "státní zaměstnance" a zbylý sprostý lid, čož je také velmi ýhodné pro pány - hádejte na čí straně by v případě potřeby stály státem protěžované a od lidu za to nenáviděné a opovrhované "uniformy"? Už jsme si to v praxi zažili před rokem 1989. Nářek policistů a vojáků na těžkosti jejich zaměstnání jsou směšné - tuhle práci vzali dobrovolně a mohou z ní kdykoliv odejít. Zdůvodňění, že vysoké platy a další prebendy přitáhnou k policii ty nejlepší lidi je rovněž nesmysl - to by totiž napřed museli odejít ti špatní a právě těm se při tak vysokých platech teprve nebude chtít jít jinam. Je to prostě hnus a další krok k totalitnímu policejnímu státu.
 
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

ANALÝZA: Terorismus se vyplácí, vzkázali Palestincům. Gesto ve špatnou dobu

24. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Je to vzácnost, když Izraelci od rána vědí, co je ten den čeká. Ve středu to tak bylo. Od rána byly...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Rozhodněte o vítězi ankety Bloger roku 2023, hlasujte do konce května

24. května 2024

Anketa Bloger roku 2023 je ve finále a o vítězi se rozhodne do konce května. Právě do posledního...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Nejméně čtyři lidé zemřeli, desítky zraněných

23. května 2024  22:48

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...