S Jiřím se shodnou téměř ve všem, s výjimkou trestu smrti.

S Jiřím se shodnou téměř ve všem, s výjimkou trestu smrti. | foto: Rádio Impuls

Paroubkova přítelkyně Kováčová posílí řady ČSSD

  • 348
Překladatelka Petra Kováčová si podala přihlášku do ČSSD. Přítelkyně Jiřího Paroubka to přiznala v rozhovoru pro rádio Impuls. "Nechci dělat politickou kariéru, chci jen vyjádřit sympatie sociální demokracii," řekla.

O vstupu do strany prý přemýšlela už dříve, ještě v časech, kdy ČSSD řídil Miloš Zeman.

Ačkoli na vysoké škole ještě uvažovala pravicově, dnes tvrdí, že jí je program socialistů blízký.

Splnila tak přání Jiřímu Paroubkovi, který nedávno naznačil, že by svou novou přítelkyni v řadách sociálních demokratů rád viděl.

Podle jejích slov však o tomto kroku uvažovali už delší dobu. "Ale bylo to trošku komplikované, protože (...) to není tak jednoduché, jsou prázdniny," vysvětlovala Kováčová na Impulsu.

Přihlášku podala v místě svého trvalého bydliště, členkou strany by ale ráda byla v Praze. Kdy bude mít členský průkaz, ještě netuší. "To já nevím, samozřejmě musí být schůze té místní organizace, která to schválí," říká.

Zároveň však upozorňuje, že jí nejde o politickou kariéru. Do ČSSD vstupuje ze sympatií, které ke straně cítí. - více zde

S Jiřím Paroubkem se prý ve většině politických názorů shodne. "Je tady ovšem taková, neřekla bych maličkost, pro mě docela důležitá věc, ve které se neshodneme, a to je třeba trest smrti," dodává. Zatímco šéf ČSSD je proti absolutnímu trestu, Kováčová si ho představit umí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video