Jiří Paroubek

Jiří Paroubek - Jiří Paroubek | foto: David Port, MF DNES

Paroubek šel na snídani s mediální radou

  • 169
Předseda ČSSD a expremiér Jiří Paroubek v pondělí pozval přímo do Lidového domu na snídani některé členy tří mediálních rad - Rady České televize, Českého rozhlasu i velké Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Povolal však jen ty členy, kteří byli dosazeni sociální demokracií.

"Je to jistě neobvyklý krok od předsedy politické strany. Pokud by byli pozváni všichni, tak by to bylo korektnější a průhlednější, než když jsou pozváni určití členové, což samozřejmě vyvolává spekulace. Nepamatuji si, že by to někdy předseda nějaké strany udělal," reagoval Jiří Presl z Rady České televize. "

Já to považuji za maximální neobratnost, když to řeknu diplomaticky," dodal nepozvaný místopředseda Rady České televize Jiří Baumruk.

Sice v méně ostrém tónu, ale přesto se tak přidávají ke kritice vznesené premiérem Mirkem Topolánkem, který tvrdí, že se "mohlo jednat o útok na nezávislost České televize".

Mediálním radním spřízněným s ČSSD Paroubek představil šéfa poslanců sociálních demokratů Michala Haška, který se má stát předsedou sněmovní komise pro média.

"To je nesmysl, nevím, kde pan Topolánek na takové informace chodí," odmítá Paroubek kritiku. Šlo prý o odbornou a obecnou debatu o budoucnosti veřejnoprávních médií a o plánované digitalizaci vysílání.

"Jiří Paroubek není člen odborné sněmovní komise, tak nevím, co si o tom mám myslet," dodává Irena Ondrová z velké televizní a rozhlasové rady zvolená za ODS.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video