Po rozvodu exmanželce Zuzaně Paroubek slíbil, že se s ní vyrovná i tak, že jejímu sdružení bude shánět sponzory.

Po rozvodu exmanželce Zuzaně Paroubek slíbil, že se s ní vyrovná i tak, že jejímu sdružení bude shánět sponzory. | foto: Ivan Chlud

Paroubek se distancuje od sdružení exmanželky

  • 281
Jiří Paroubek se distancoval od občanského sdružení své bývalé ženy. Tedy od skutečnosti, že získala neobvykle rychle neobvykle mnoho peněz – téměř 14 milionů korun: jména dárců přitom dosud nezveřejnila.

"Co já s tím mám společného?" reagoval na dotaz MF DNES. "Požádal jsem ji, aby se dárců zeptala, zda se zveřejněním souhlasí," řekl Paroubek. "To je všechno, co můžu udělat," dodal.

Jeho výzva vyzněla naprázdno. Když se MF DNES Paroubkové zeptala, kdy zveřejní své sponzory, odepsala: "Vaše neomalenost nezná mezí. To je má odpověď a víc mě neotravujte."

Paroubek sám mecenáše zveřejnit nechce, přestože přinejmenším tři z nich zná. MF DNES to řekl místopředseda sdružení Jaroslav Syrový. "Poradil nám (Jiří Paroubek – pozn. red.), na koho se nakontaktovat," uvedl Syrový.

Přestože se Paroubek ke sdružení své bývalé ženy nehlásí, má s ním společného dost. Zuzana Paroubková vybrala na svou charitu čtrnáct milionů korun za prvních sedm měsíců tohoto roku. A to byla ještě manželkou Jiřího Paroubka. Po rozvodu jí Paroubek slíbil, že se s ní vyrovná i tak, že jejímu sdružení bude shánět sponzory.

"Samozřejmě jí budu pomáhat s její nadací, se zajišťováním sponzorů," řekl dva týdny po svém rozvodu v deníku Právo. A později to potvrdil i MF DNES. Nyní nechce prozradit, kdo mu pomohl finančně zajistit exmanželku. Své dřívější výroky navíc popírá.

"Rozvodové vyrovnání s mojí bývalou ženou neobsahuje žádný závazek vůči jejímu sdružení podílet se jakkoli na chodu tohoto sdružení," říká nyní.

Občanské sdružení Pomoc pro budoucnost našim dětem vybralo od patnácti sponzorů jen za prvních sedm měsíců tohoto roku 13,9 milionu korun. Téměř všichni mecenáši si údajně přejí zůstat v anonymitě.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video