Panteři vyhráli ligu potřetí za sebou

Praha - Tým amerického fotbalu Prague Panthers obhájil domácí mistrovský titul. Ve finále osmého ročníku ligy Pražané zvítězili nad týmem Brno Aligators 35:13 a získali už šestý titul, z toho třetí v řadě. Zatímco pro Panthers je finálová účast povinností, dosud v boji o mistrovskou korunu nechyběli ani jednou, pro Brno je účast ve finále obrovským úspěchem.

Pantheři si vybojovali už v prvním poločase zápasu dostatečný náskok, který v dalším průběhu bez problémů kontrolovali. Kromě toho se jim finálovou výhrou podařilo překonat vlastní rekord šestadvaceti ligových zápasů v řadě bez porážky, který vytvořili v letech 1994-97.

Pantheři ve finále potvrdili roli favorita, protože základní částí soutěže prošli bez jediného klopýtnutí s takřka neuvěřitelným skóre 162:17, v semifinále pak rozdrtili druholigový Havířov Devils 40:0. Brno, které v druhém semifinále zaskočilo Prague Lions na jejich vlastní půdě vítězstvím 39:29, se ve finále muselo obejít bez tří kanadských posil.

To jejich pozici proti Pantherům ještě více ztížilo, v útoku byli neškodní a už v půli prohrávali 0:21. Druhá půle byla vyrovnanější, ale na výhře Pantherů to nic nezměnilo. "Ve druhém poločase, kdy jsme měli velký náskok, jsem dal příležitost nováčkům a méně zkušeným hráčům a tak to už nebylo tak jasné," řekl po zápase kouč Pantherů Petr Matlovič, který uznal, že soupeři hodně chyběly posily z Kanady. "Věřím ale, že bychomse prosadili stejně a vyhráli titul."

Brněnský trenér Jonathan Croft viděl rozhodující moment utkání ve čtvrtém touchdownu Panterů. "Až do té chvíle jsme věřil, že zápas dokážeme otočit jako v semifinále proti Lions. Tenhle moment nás ale srazil na kolena. Každopádně to pro nás byla zkušenost a já věřím, že ji zužitkujeme v dalších ročnících soutěže.

Prague Panthers - Brno Alligators 35:13 (21:0). Body: Novák 12, Beneš 8, Vrba 6, Šesták 6, Blahy 2. Šild 1 - Skoupý 13.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video